A PPKE rektora Szöulban tárgyalt 2018. április 28.

Dr. Szuromi Szabolcs 2018. április 22. és 27. között, dél-koreai hivatalos programja részeként, részletes tárgyalásokat folytatott a Catholic University of Korea (CUK) és a Seoul National University of Science and Technology (Seoul-Tech) vezetőivel.

Mindkét intézmény vonatkozásában áttekintették az együttműködés konkrét – tudományos, oktatási, kutatási, hallgatói és oktatói mobilitási, valamint tudományos szimpóziumokban és nyári egyetemben megnyilvánuló lehetőségeit.
Dr. Szuromi Szabolcs és Dr. Luke Jongchul Won (rektor, CUK) napi szinten folytattak eszmecserét a két katolikus egyetem közötti mobilitási, kettős diploma kiállítási, közös kutatási és konferencia-szervezési kérdésekről, amelyek a két egyetem tudományos tevékenységének teljes spektrumát lefedik. Megállapodtak abban, hogy az első lépést a hallgatói mobilitás jövő tanévvel történő megkezdése jelenti.


A tudományterületek kibővültek a Hittudományi Karral történő együttműködéssel, amelyre komoly alapot szolgáltatott az a két blokk-kurzus, amit a PPKE rektora a CUK Kánonjogi Intézete keretében tartott, továbbá az a lelkinap, amelyet Szuromi Szabolcs az egyetemhez kapcsolódó érseki szeminárium 206 növendéke részére tartott, és amelynek középpontjában a papi hivatásra való alkalmasság kérdése állt.

A PPKE rektora szintén hosszan egyeztetett Dr. Jong Ho Kim-mel, a Seoul-Tech rektorával, a műszaki és természettudományok azon – elsődlegesen interdiszciplináris és multidiszciplináris – kutatási és mester-képzési területeiről, amelyekben a két intézmény egymást erősítheti a jövőben, beleértve a kettős diploma kiállítását és a doktori képzésben folyó témák kölcsönös moderálását. A PPKE hallgatóinak már most nyáron lehetőségük nyílik a Seoul-Tech hagyományos nyári képzési programján való részvételre.

x