A professzionális szociális segítségnyújtás és a lelkiség 2021. július 19.

Nemzetközi online konferenciát szervez a Freiburgi Egyetem

A professzionális szociális segítségnyújtás és a lelkiség témában július 23-án nemzetközi konferenciát szervez a Freiburgi Egyetem, egy karitásztudományi projekt keretében.

Az Erasmus+ – Project K2: Strategic Partnership Spirituality and Social Ethics in Social Work (2018-CZ01-KA203-048104) program konzorciuma, amelynek magyar résztvevője is van, Freiburgban tartja az online is elérhető konferenciát július 23-án 10-13 óráig.

A program három éven keresztül a lelkiség és a szociális munka viszonyával foglalkozott, több ország szakembereinek a részvételével. Különösen is fontos téma ez az egyházi intézmények számára.

A kutatás eredményeként egy öt nyelven megjelenő kézikönyvet vehetünk hamarosan kézbe, amelyet – reményeink szerint – minden szociális területen dolgozó szakember és diák a napi tevékenysége során hasznosítani is tud. Ennek megfelelően egy nagyon jelentős nemzetközi összefogásról van szó, ahol ezek a tudományos eredmények csak az első lépést jelentik.

Azért, hogy a hazai felsőoktatási, irányítási és gyakorlati szakterületek is kellő súllyal jelen legyenek, nagy tisztelettel hívjuk és várjuk az érdeklődőket, kérve, hogy regisztráljanak erre a rendezvényre az alábbi linken, valamint adják tovább a szakmában dolgozó ismerősöknek is ezt a hírt a konferencián való részvétel lehetőségéről.

Minden érdeklődőt szeretettel várnak!

x