Közmédia Napja 2014. szeptember 6.

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem meghívást kapott az MTVA Kommunikációs Igazgatóságától a Közmédia Napjára

A Közmédia Napját szeptember 6-án, szombaton rendezték meg a Millenárison, ahol az érdeklődők betekintést nyerhettek a televízió és rádióműsorok készítésébe, találkozhattak a közmédia műsorvezetőivel és kipróbálhatták magukat a kamerák és mikrofonok előtt.

Egyetemünk erre az egyedi alkalomra kapott meghívást az MTVA Kommunikációs Igazgatóságától, mint az egyik fontos kulturális partnerük.

Standunkon installációként kiállításra került egy HD kamera, egy 24"-os Panasonic Tv, amelyen az egyetemről összeállított kisfilmet vetítettük, felállítottuk az egyetemi roll-up-ot, továbbá pedig kihelyezésre kerültek a karok szóróanyagai (prospektusok, tájékoztatók, szórólapok, könyvjelzők, tollak, passztartók).

A nap folyamán standunkat sok érdeklődő látogatta meg, annak ellenére, hogy a rendezvény főbb programjaitól viszonylag távolabb eső ponton helyezkedtünk el. Nagy számban vittek prospektusokat a környezetben lévő rokonoknak (unokának, gyereknek, testvérnek stb.), ismerősöknek, akik még pályaválasztás előtt állnak, vagy továbbképzésen gondolkodnak.

A felmerülő kérdések nagy része a JÁK és a BTK képzéseire vonatkoztak, de ennek ellenére az ITK-ról szóló prospektus mind elfogyott. (A látogatók között szép számban voltak voltak olyanok, akiknek valamelyik rokona jelenlegi hallgatónk, vagy a Pázmányon végzett.)

A rendezvény látogatói köréből adódóan sokan az idősebb korosztályból kerültek ki, akiknek lehetőségünk nyílt az BTK-n újonnan meghirdetett Pázmány Szenior Egyetemet is a figyelmükbe ajánlani. Nyitottak voltak a lehetőségre és kifejezetten örültek, hogy rájuk is gondolunk.

A rendezvényre kivitt ajándéktárgyaiknak – toll, passztartó, könyvjelzők – nagy volt a sikere. A gúla alakú naptárunk pedig mindenkinek elnyerte a tetszését.

A standnál az egyetemet a BTK két munkatársa: Kemény Mária PR referens és Tátrai Kriszta kulturális programok referense képviselte. (Mindketten nálunk végeztek.) Az egyetemi kisfilm összeállításában és a betelepülésben Mandácskó Zoltán oktatástechnikus és az egyetemi gépkocsivezető: Erős Tivadar segédkezett.

Összegezve: a Közmédia Napja rendezvényre felkínált megjelenés egy kihagyhatatlan lehetőség volt és sikeresnek tekinthető az egyetem részéről.

x