Tudományos információk

Adatbázisok

Előfizetett és más, korlátozott hozzáférésű adatbázisaink, ismertetőkkel, hozzáférési információkkal.

 

AJÁNLATUNK: EDS metakereső (a külföldi előfizetett adatbázisok legtöbbjét és számos nyílt hozzáférésű szolgáltatást indexel):

Keresőszó, kulcsszavak (szerző, cím, téma)

Adatbázisok partnerintézményünknél (ELTE Egyetemi Könyvtár), Budapesten


Oktatóink, kutatóink, doktoranduszaink figyelmébe ajánljuk

Open Access Publishing (English)

 Nyílt hozzáférésű publikálás nemzetközi folyóiratokban – díjmentesen (2019)

A PPKE szerzői nyílt hozzáférésű (Open Access, OA) cikkek megjelentetéséhez igényelhetnek támogatást a kiadók és az EISZ program tagintézményei között létrejött megállapodások alapján.  A közlési díjat (APC - Article Publishing Charge) az adatbázisok intézményi előfizetése fedi le.

2019. évi, nyílt hozzáférésű cikk-közlést támogató kiadók:

A Springer Nature kiadócsoport A Springer Compact modell keretében a PPKE-affiliációval rendelkező szerzők Original Paper, Review Paper, Brief Communication és Continuing Education besorolású, 2019-ben megjelent cikkei a kiadó több mint 1850 hibrid (Open Choice) lapjában, nyílt hozzáféréssel jelenhetnek meg minden további költség nélkül.
 
A kiadó felületén a PPKE-affiliáció megadásával lehet jelezni, hogy a benyújtott cikket nyílt hozzáférés licenc alatt kérik megjelentetni, ehhez szeretnék igénybe venni a támogatást.

Az EISZ tájékoztatója

A Springer tájékoztatója

Hasonló lehetőség várható további rangos, nemetközi kiadóknál is.

További tájékoztatás: konyvtar@btk.ppke.hu, EISZ: Open Access

MTMT

Az Egyetem munkatársainak publikációs tevékenysége az MTMT rendszerében kereshető


Disszertációk

REAL-PhD repozitórium

Az intézményben született  és elfogadott értekezések bibliográfiai adatai megtalálhatók az MTMT rendszerében, a teljes szövegeket a REAL-PhD repozitóriumban archiváljuk. Innen az adatok átkerülnek az európai disszertációs portálra: DART-Europe E-theses Portal - Pázmány Péter Katolikus Egyetem. Az értekezésekről és a meghirdetett nyilvános vitákról - az ODT/MAB adatbázisával összehangoltan - doktori iskoláink honlapjain található bővebb információ.


Könyvtári kutatás

A PPKE könyvtárai

A Pázmány Péter Katolikus Egyetemnek nincs központi könyvtára, a karokon önállóan működő bibliotékák segítik az adott fakultáson folyó oktatás, tudományos kutatás és továbbképzés szakirodalommal való ellátását.Katalógus

A négy kar gyűjteménye jelenleg külön-külön kereshető a Qulto (HUNTÉKA 2v) integrált könyvtári rendszer új olvasói felületén.

HTK - katalógus
BTK - katalógus
JÁK - katalógus
ITK - katalógus

Egyetemünk az előfizetett elektronikus adatbázisok gazdag választékáról is gondoskodik, emellett számos, egyedi megrendelésű hazai és külföldi folyóirat érkezik nyomtatott és online formában.


Egyéb

Folyóiratok (kurrens előfizetések)

BTK

JÁK

Közponi szervezeti egységek

CÍM
Print Online PPKE
Shibboleth/ OA
Kollekció/Adatbázis Megjegyzés
Studies in Higher Education   T&F HSS  

Magyarázat:

Online PPKE - intézményi hálózaról, IP-cím azonosítás alapján csak az egyetem területéről érhető el.
Shibboleth - távolról, az egyetemi levelezőrendszerhez kapott azonosítókkal érhető el. A cikk letöltésekor a "Shibboleth"-belépést kell választani, megkeresni az intémzényt, Shibboleth-belépés >> letölthető fájl.
OA (Open Access) a szabadon letölthető, nyílt hozzáférésű tartalom. Nem szükséges előfizetni, megvásárolni.
Kollekció/Adatbázis - valamelyik, előfizetett adatbázisban - annak csomagjában megtalálható. 

  • BTK folyóiratai

Partnerkönyvtárak - együttműködés alapján

Megállapodások alapján a Pázmány Péter Katolikus Egyetem hallgatói ingyenesen – az adott intézmény saját hallgatóival azonos feltételek mellett – vehetik igénybe az ELTE Egyetemi Könyvtár és a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola könyvtári szolgáltatásait.

A Pázmány Péter Katolikus Egyetemmel fennálló aktív hallgatói jogviszonyt diákigazolvánnyal, vagy hallgatói jogviszony-igazolással igazolni kell. Az adott könyvtár szolgáltatásairól és használati szabályairól tájékozódjanak annak honlapján!

Cím: 1053 Budapest, Ferenciek tere 6.
Honlap: https://www.konyvtar.elte.hu

Cím: 1052 Budapest, Piarista köz 1.
Honlap: http://www.sapientia.hu/hu/hirek/Könyvtár

      

 

x