Épületenergetikai fejlesztések a PPKE esztergomi épületében


PÁLYÁZATI INFORMÁCIÓ

Az Európai Unió által társfinanszírozott támogatást nyert el a Pázmány Péter Katolikus Egyetem esztergomi épületének épületenergetikai fejlesztésére.

A projekt neve:
„Épületenergetikai fejlesztések a PPKE esztergomi épületében"

Projekt azonosítója:
KEOP-4.10.0/E/12-2014

Megítélt támogatás mértéke: 66.917.109 Ft (100%)

Projekt összköltsége: 66.917.109 Ft

A projekt leírása:
A Pázmány Péter Katolikus Egyetem energetikai fejlesztéseit a jelenleg globálisan is zajló energia-struktúra váltásra tekintettel alakítja ki, amelynek értelmében a gazdaságos üzemeltetés mellett a megújuló energiaforrások nagyobb mértékű használatát kívánja megvalósítani.
A jövőbeli korszerű épületüzemeltetési és energia hatékonysági mutatók kialakítása érdekében több projektjavaslat kidolgozását végezte el az elmúlt évek során.
Jelen projekt fontosságát az adja, hogy az esztergomi oktatási épület-komplexum fűtési és a meleg vízrendszer elemei - a karbantartások és felújítások ellenére - jelentős mértékben elöregedtek, az energiahatékonysági mutatóik messze elmaradnak a mai kor épületenergetikai kívánalmaitól, követelményeitől.
A KEOP-4.10.0/E/12-2014 keretében gépészeti korszerűsítést, épületfelügyeleti rendszer kialakítását és megújuló energiaforrások használati rendszerének kialakítását valósítjuk meg.
A gépészeti korszerűsítés során új hőszigeteléssel látjuk el a kollégiumi épület meleg és cirkulációs hálózatát, fő vezetékeit; valamint a fűtési és használati meleg víz rendszerek keringető szivattyúit nagy hatásfokú, A+ osztályú szivattyúkra cseréljük.
Az épületfelügyeleti rendszerünk a helyiségenkénti szabályozással lehetővé teszi az optimális hőfokszabályozást, amely az eltérő funkcionalitással rendelkező tantermek, irodák egyéb helyiségek használati igényeinek megfelelően szabályozza a fűtést.
Megújuló energiaforrások által kínált lehetőségek közül 24m2 napkollektoros rendszer kerül kialakításra a főépületben és a kollégiumban, amely az ún. használati meleg víz termelés rásegítését végzi majd.
Összességében, a projekt keretében, az épületeket oly módon szereljük fel korszerű technológiákkal, hogy az épületek oktatási, kollégiumi és irodai célú használatából eredő eltérő igények ellenére, magas energiahatékonysági mutatókkal történő üzemeltetése is megvalósulhasson. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

Projekt befejezés ideje:
2015.04.30.

Kedvezményezett neve:
Cég neve: Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE)
Cím: 1088 Budapest, Szentkirályi utca 28.
Telefon: (33)-413-699
Fax: (33)-413-493
Honlap: www.ppke.hu

Projekt megvalósításának helyszínei:
2500 Esztergom, Majer István út 1-3.

Közreműködő szervezet neve:
Nemzeti Fejlesztési Minisztérium
Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programokért Felelős Helyettes Államtitkárság
KSZ Feladatok Végrehajtását Koordináló Titkárság
H-1011 Budapest, Fő utca 44-50.
Postacím: 1440 Budapest, Pf. 1
Telefon: +36-1-802-4390
Fax: +36-1-802-4301
www.szechenyi2020.hu

 

x