Pályázati felhívások

Campus Mundi külföldi ösztöndíjak a 2022. tavaszi félévre is elérhetőek!

Tisztelt Hallgatók!


A meghosszabbított Campus Mundi projekt keretében a mobilitások 2022. szeptember 30-ig bezárólag teljesíthetők, ezt követően 2 hét áll majd a hallgatók rendelkezésére a beszámolásra és a mobilitás lezárására.

A részképzés felhívás-módosítás tartalmazza a virtuális mobilitásra, vagyis digitális kreditszerzésre adható ösztöndíj támogatást, ami rugalmas lehetőséget biztosít a pályázóknak a bizonytalan helyzetben, kiutazási nehézségek esetén is. Ennek értelmében Erasmus+ partnerországokba a fizikai mobilitás helyett virtuális mobilitásra biztosít támogatást a projekt. A kezdeti összeget duplájára emeltük, hogy vonzóbb legyen ez a lehetőség, teljesített kreditenként és félévente 10 000 Ft-ot kapnak a hallgatók, így 30 ECTS teljesítése esetén a félév végén 300 000 Ft támogatás jár – úgy, hogy a kurzusaikat itthonról teljesítik és nem merülnek fel a fizikai mobilitással járó plusz költségek pl. vízum, szállás, utazás, stb. A virtuális mobilitás ösztöndíjas ponthatára megegyezik az Európán belüli kiutazásokra vonatkozó ponthatárral (ez jelenleg a maximálisan elérhető 100 pontból 55 pont), azaz a felsőoktatási hallgatók széles körének elérhetővé válik egy európai, vagy akár egy Európán kívüli egyetemen folytatható virtuális tanulmányi félév – bármely képzési szinten és bármilyen képzési formában (nappali, levelező, vagy távoktatás).
A virtuális mobilitási ösztöndíjjal lehetővé válik, hogy azok a fiatalok is szerezhessenek nemzetközi tapasztalatot, akik eddig élethelyzetük vagy anyagi körülményeik miatt nem engedhették meg maguknak, vagy nem is mertek egy külföldi egyetemi félévről álmodni. Ide tartoznak a kevesebb lehetőséggel rendelkező, például a fizikai, mentális és egészségi problémákkal küzdő résztvevők, a gyermekes hallgatók, a hivatásos sportoló tanulók, valamint a mobilitásban egyéb okból alulreprezentált csoportok tagjai.

Külföldi részképzés: a világ bármelyik országába lehetséges a fizikai / virtuális / blended mobilitás egy félévre vagy trimeszterre, a pályázati felhívás és az országonkénti ösztöndíj összegek elérhetők a megadott linkeken. 

Szakmai gyakorlat: a világ bármelyik országába lehetséges a fizikai mobilitás, EU-n belül legfeljebb 3, EU-n kívül legfeljebb 1 havi ösztöndíjjal. A tavaszi félévre és a nyári szakmai gyakorlatokra várjuk a jelentkezéseket. A pályázati felhívás és az országonkénti ösztöndíj összegek elérhetők a megadott linkeken.

Részképzésre és szakmai gyakorlatra a hallgatók ezen az oldalon tudják benyújtani pályázataikat.

Ez az utolsó lehetőség, most érdemes tervezni a tavaszi és nyári külföldi időszakot! A szakmai önéletrajzban egy külföldi tapasztalat kiemelkedő jelentőségű.


Kérdés esetén az intézményi vagy kari nemzetközi koordinátor, vagy a Tempus Közalapítvány Campus Mundi csoportja a campusmundi@tpf.hu e-mail címen és a 1 237-1310-es telefonszámon áll a pályázók rendelkezésére.

További információt találnak az ösztöndíjprogramról az alábbi oldalon:

https://tka.hu/campus-mundi-projekt

 

 

 

 

 

x