Erasmus+ kiegészítő támogatások

Erasmus+ szociális támogatás

 A Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Tempus Közalapítvány pályázati lehetőséget hirdetnek szociális alapú kiegészítő pénzügyi támogatásra azon felsőoktatásban tanuló hallgatók számára, akik a 2021/2022-es tanévben Erasmus+ programországba történő tanulmányi célú vagy szakmai gyakorlati mobilitási ösztöndíjat kívánnak elnyerni.

A szociális alapú támogatás célja egyenlőbb esélyt nyújtani a felsőoktatási mobilitás területén is a kiutazók számára az Erasmus+ programban.

Az Erasmus+ nyertes státuszú hallgatók számára folyamatosan elérhető a kiegészítő szociális támogatás a rendelkezésre álló keret erejéig.

Erasmus+ szociális kiegészítő támogatás 2021/22 – pályázati felhívás
Erasmus+ szociális támogatás – pályázati űrlap

További információért kattints ide!


 

Erasmus+ kiegészítő támogatás fogyatékossággal élő és/vagy tartós beteg hallgatók és munkatársak számára

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Tempus Közalapítvány kiegészítő támogatásra irányuló pályázatot hirdetnek azon felsőoktatásban tanuló/dolgozó fogyatékossággal élő vagy tartósan beteg hallgatók illetve munkatársak számára, akik a 2021/2022-es tanévben Erasmus+ mobilitási ösztöndíjat nyertek el.

Az Erasmus+ program 2021/2022-es tanév első félévére Erasmus+ ösztöndíjat elnyert hallgatók és intézményi munkatársak jogosultak pályázatot benyújtani, amennyiben fogyatékossággal élő, vagy tartós betegség miatt folyamatos orvosi felügyeletre szoruló személyek és a betegségük igazolhatóan jelentős többletköltséget okoz a külföldi tartózkodás során az átlagos külföldi megélhetési költségekhez képest (például látássérült, mozgássérült, hallássérült, cukorbeteg, laktóz- vagy gluténérzékeny, illetve egyéb betegséggel rendelkező Erasmus+ résztvevők esetében).

A 2021/2022-es tanév őszi félévében kiutazók számára a beadási határidő: 2021. október 8.

További információt az alábbi pályázati felhívásban olvashatnak:

Erasmus+ SN támogatás 2021/22 – pályázati felhívás
Erasmus+ SN – pályázati űrlap

További információért kattintson ide!

x