A Pázmány továbbra is az élmezőnyben 2020. november 19.

Megjelent a Figyelő 2021-es felsőoktatási rangsora.

Az Információs Technológiai és Bionikai Kar a műszaki képzési területi rangsor alapján harminchét egyetemi kar közül az első helyet érte el. A jelentkezők 97,8%-a 400 pontnál többet szerzett a felvételi eljárás során, továbbá 28%-uk rendelkezett legalább egy komplex felsőfokú nyelvvizsgának megfelelő nyelvtudással. Mind a két esetben az országos átlag felett teljesítenek a hallgatóink. Ha az informatikai képzési területre tekintünk, akkor láthatjuk, hogy az ITK az összesített rangsorban a harmadik helyet érte el húsz egyetemi kar között. A karon oktató tanárok 87,9%-a rendelkezik valamilyen tudományos fokozattal, amely a többi felsőoktatási intézménnyel összehasonlítva a második legmagasabb. Ha szakra lebontva tekintjük meg az eredményeket, akkor a mérnökinformatikus képzésen az Egyetem az előkelő harmadik helyet foglalja el.

A Jog- és Államtudományi Kar a jogi képzési területi rangsor alapján nyolc egyetemi kar közül a képzeletbeli dobogó második fokára állhat fel. Büszkeséggel tölt el bennünket, hogy a képzési területen végzett hallgatóink 91,5%-a felsőfokú végzettséget igénylő munkakörben helyezkedik el. A jogász képzésre jelentkezők 74,7%-a 400-nél több pontot ért el a felvételi eljárás során, amely szintén kiemelkedik az országos rangsorból.

Pszichológia szakunkon végzettek rendelkeznek a harmadik legmagasabb havi átlagos bruttó átlagjövedelemmel a képzési területen. Továbbá szintén a Bölcsészet- és Társadalomtudomány Karhoz tartozó kommunikáció- és médiatudomány által biztosított gyakorlatorientált képzésnek köszönhetően a nálunk végzettek átlag bruttó havi jövedelme országosan a második helyen áll.

Az abszolút egyetemi rangsorban jelenleg a hatodik helyen állunk. A mérési pontnak számító oktatói tudományos fokozat esetében országosan az első helyet (84,6%) foglaljuk el. Az első helyen jelentkezők és a felvett hallgatók arányában a tizedik pozícióban végeztünk.

x