FUCE éves közgyűlés, 2021 2021. november 24.

Barcelonában tartotta éves közgyűlését az Európai Katolikus Egyetemek Szövetsége (FUCE)

Az európai katolikus egyetemek szövetsége (FUCE) idei éves közgyűlését 2021. november 11-13 között tartotta Barcelonában, az Ateneu Saint Paciá Katolikus Egyetemen. A Pázmányt Dr. Komáromi László rektorhelyettes és Dr. Somorjai-Dörflein Richard külügyi osztályvezető képviselte. A FUCE-nak több, mint 50 tagja van, európai és libanoni katolikus felsőoktatási intézmények.

A kétnapos konferencia első napján a libanoni katolikus egyetemek helyzetéről tartott előadást a FUCE alelnöke, Prof. Michel Jalakh, majd azt követően Paolo Benanti „Techno-human condition: from cave painting to the CPT-3 AI System" (az ember műszaki tulajdonsága: a barlangfestéstől a CPT-3 mesterséges intelligencia rendszerig) témájú előadása hangzott el.
A délután folyamán bemutatkozott a FUCE két új tagja: a San Antonio de Murcia Katolikus Egyetem és az Abat Oliba CEU Egyetem.

Ezt követte a részt vevő egyetemek számára az egyik legérdekesebb rész: Prof. Barbara Segaert, az antwerpeni egyetemről számolt be European Humanism in the Making nevű nyári egyetemről, valamint Dr. Gerry O'Sullivan mutatta be a „Joint Erasmus+" mobilitási programot. A nap a barcelonai székesegyház és a Santa María del Mar meglátogatásával, valamint a Basilica dels Sants Màrtirs Just i Pastorban, külön a résztvevőknek bemutatott szentmisével zárult, melyet Joan Josep Omella bíboros, barcelonai megyéspüspök, a Spanyol Püspöki Konferencia elnöke celebrált.

Az Európai Katolikus Egyetemek Szövetségének (FUCE) közgyűlése 2021. november 13-án délelőtti szervezeti adminisztrációs munkával, délután pedig a Sagrada Familia katedrális csoportos látogatásával ért véget.

x