Ismét módosul az egyetem járványügyi intézkedési terve 2021. október 21.

2021. október 22-től Egyetemünk járványügyi intézkedési tervének újabb módosítása lép érvénybe

Elkészült Egyetemünk intézkedési tervének újabb módosítása, amely a felsőoktatási képzés veszélyhelyzet során történő megszervezéséhez a a 3/2021. (III. 16.), 8/2021. (V. 13.), 11/2021. (VI. 8.), 14/2021. (VII. 8.), 15/2021. (VIII. 9.) és 16/2021. (IX. 9.) sz. rektori utasításokban foglalt módosításokkal egységes szerkezetben ITT érhető el. Az új szabályok 2021. október 22-én lép hatályba.

Főbb módosítások:

1. Tünetes COVID-19 fertőzött személy csak a tünetek kezdetétől számított 10 nap elteltével léphet az Egyetem területére, feltéve, hogy már legalább 3 napja láztalan és légúti tünetei megszűntek.

2. Tünetmentes COVID-19 fertőzött személy a fertőzés igazolásától számított 10 nap elteltével léphet be az Egyetem terültére.

3. Főszabályként továbbra is áll, hogy azon munkatársak vagy hallgatók, akik szoros kapcsolatba kerültek igazoltan koronavírusos beteggel, a szoros kapcsolat időpontjától számított 10 napig nem léphetnek be az Egyetem területére akkor sem, ha magukon semmilyen jellemző tünetet nem észlelnek; aki azonban COVID-19 elleni védőoltásban részesült és a védettségi igazolvány átvételét követően került szoros kontaktusba az igazolt fertőzöttel, arra ez a korlátozás nem vonatkozik.

4. A maszkviselési kötelezettség továbbra is általános az Egyetem területén - ezt mindenkitől tisztelettel kérjük betartani, magunk és egymás védelmében. Kivételek: hallgatói vagy nyilvános forgalom számára nyitva nem álló irodahelyiségek; lakhatás céljára szolgáló kollégiumi helyiségek; sporttevékenység végzése közben a sportlétesítmények; tanóra közben az előadó vagy a hozzászóló személy; étkezés célját szolgáló helyiségben az ott éppen étkező személy nem köteles maszkot viselni.

5. A külföldről érkező, nem magyar állampolgár, karanténra köteles hallgató számára a kollégium nem biztosít szálláshelyet. (Ezért kérjük, hogy a külföldi, a magyar hatóságok által elismert védettségi igazolással nem rendelkező hallgatók vagy oltassák be magukat Magyarországon, hogy rendelkezzenek megfelelő védettségi igazolással, vagy ne utazzanak haza a szünetben, mert visszatértükkor a kollégium nem tudja fogadni őket.)

6. Ha a kollégiumban szálláshellyel rendelkező hallgató ott tartózkodása idején karanténra kényszerül, két negatív PCR-teszttel kérelmezheti felmentését a kollégium helye szerint illetékes rendőrfőkapitányságnál; a karantént csak az illetékes járványügyi hatóság engedélyével hagyhatja el.

x