Módosult az egyetem járványügyi intézkedési terve 2021. június 10.

Ismét módosult a 15/2020-as rektori utasítás.

Elkészült Egyetemünk intézkedési tervének újabb módosítása, amely a felsőoktatási képzés veszélyhelyzet során történő megszervezéséhez a 3/2021., a 8/2021. és a 11/2021. (VI.8.) sz. rektori utasításokban foglalt módosításokkal egységes szerkezetben ITT érhető el. Az új szabályok 2021. június 10-én lépnek hatályba.

A főbb módosítások:

1. Felsőoktatási felvételi szakmai vizsga  a meghatározott általános védelmi szabályok, valamint az Oktatási Hivatal iránymutatásában foglaltak betartása mellett az Egyetem épületeiben személyes jelenlét alapján is megtartható.

2. Szakmai laborgyakorlat az Egyetem területén személyes jelenléttel a meghatározott általános védelmi szabályok betartása mellett folytatható.

3. A 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet 6/C. § (1) bekezdése szerinti egyéb rendezvény, így például workshop, konferencia, diplomaátadó ünnepség, az Egyetem területén zárt térben megtartható, de azon csak a koronavírus ellen védett személy, valamint a felügyelete alatt lévő tizennyolcadig életévét be nem töltött személy vehet részt. A védettség vagy az életkor belépéskori ellenőrzéséről a zárt téri rendezvény szervezője köteles gondoskodni. A zárt téri rendezvény során be kell tartani a meghatározott általános védelmi szabályokat.

4. Kültéren ötszáz főnél kevesebb személy részvételével tartható rendezvény. Kültéri rendezvényen a koronavírus ellen nem védett személy is részt vehet. A maszkviselés a kültéri rendezvényen csak az ott foglalkoztatott személy számára kötelező, feltéve, hogy a koronavírus elleni védettségét a kültéri rendezvény szervezője felé nem igazolja.

x