Sikeres intézményi akkreditáció a Pázmányon 2021. április 8.

Eredményt hozott a csaknem két éve tartó stratégiai és minőségbiztosítási megújulás

A Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság (MAB) az intézményakkreditációs eljárás keretében 2020. november 4-én és 5-én folytatta le a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen az intézményi látogatást online formában. A látogatóbizottság jelentését a MAB testülete 2021. március végi ülésén hagyta jóvá, és döntött Egyetemünk, valamint öt hitéleti képzésünk öt évre szóló akkreditációjáról.

A jelentés elismerően nyilatkozik az Egyetem stratégiai tervezéséről, minőségbiztosítási rendszerének működéséről, a vezetői elkötelezettségről, a vezetés és a minőségbiztosítás folyamatai közötti erős kapcsolatról, az oktatás és a kutatás színvonaláról, valamint az oktatási tevékenység gazdálkodási és infrastrukturális hátterének biztosításáról. A MAB az ellenőrzési, mérési és értékelési eljárások területén fejlesztési javaslatokat is megfogalmazott, amelyek segítik az Egyetem fejlesztési prioritásainak meghatározását.

Egyetemünk számára ez a külső értékelés megerősítő visszajelzés arra vonatkozóan, hogy a csaknem két éve tartó stratégiai és minőségbiztosítási megújulás jó irányban halad. Ezúton is köszönjük minden egyetemi polgár munkáját és együttműködését, amellyel hozzájárult ezen folyamatok reformjához és az akkreditációs eljárás lebonyolításához.

A MAB határozata ide kattintva érhető el.

x