Tanítsunk Magyarországért 2021. július 19.

Az alábbiakban a legfrissebb információink érhetők el.

Általános tudnivalók

A kezdeményezéshez csatlakozó egyetemisták egy féléves egyetemi kurzus elvégzését követően, hatodik osztályos diákokat mentorálhatnak a részt vevő általános iskolák valamelyikében. Egy hallgató heti 4-6 órában, maximum 3-5 kisdiákot vehet a szárnyai alá.

Mentorálás megkezdésének feltétele: felkészítő kurzus elvégzése (TM1-es kurzus – szabadon választható tárgy, a kreditértéke: 2). TM1-es kurzus kezdete: 2021/2022. tanév őszi félévtől, 2021 szeptemberétől.

Jogosultak köre: minden olyan 30. életévét be nem töltő hallgató, aki elvégezte a TM1-es kurzust, függetlenül a képzési rendjétől.

Mentorálás időtartama: minimum 1 félév a 2021/2022. tavaszi félévétől, 2022. februártól.

Térítési díjak hallgatók számára: a mentorálás félévében havi 30.000 Ft ösztöndíjat; továbbá a közös programokon, a mentorált diákok felmerülő költségeinek fedezésére havi 10.000 Ft költőpénzt (pl. belépőjegyekre); valamint a célállomásig szóló ingyenes utazási lehetőséget kapnak a TM Kártya felmutatásával a MÁV vonatain és a Volán buszjáratain.

A programról bővebb információ a https://tmo.gov.hu/ oldalon érhető el. 

 

 A PPKE is csatlakozott a Tanítsunk Magyarországért programhoz

A jövőben a Pázmány Péter Katolikus Egyetem is részt vesz a Tanítsunk Magyarországért program megvalósításában. A csatlakozásról szóló megállapodás aláírására 2021. június 24-én, az Innovációs és Technológiai Minisztériumban (ITM) került sor.

A Tanítsunk Magyarországért program az ITM, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája és a Klebelsberg Központ együttműködésében létrejött, 2018. december 5-én útjára indított komplex, főként a kortárs mentorálás módszerére építő szakmai program. A mentorálásba bevont általános iskolások olyan készségeket, képességeket és társadalmi mintákat sajátíthatnak el, amelyek hosszú távon segíthetik tanulmányaik sikeres befejezését és munkaerőpiaci elhelyezkedésüket. Emellett a program fontos célkitűzése a közösségépítés, a fiatalok felelősségvállalásának elmélyítése.

Az ünnepségen a Pázmány Péter Katolikus Egyetemet Dr. Komáromi László általános rektorhelyettes képviselte, aki kiemelte: az igazi teljesítmény az oktatásban az, ha sikerül felemelni a periférián élő gyermekeket. Ez a program ezt az alapgondolatot emeli a felsőoktatás szintjére.

A tervek szerint az erre vállalkozó egyetemi hallgatóink már az ősz folyamán felkészítő kurzuson vesznek részt, így tavasszal meg is kezdik a közép-magyarországi régió kistelepülésein élő iskolások mentorálását.

További részletek ide kattintva érhetők el.

x