Tárjátok ki szíveteket! 2021. december 1.

Összefogással támogatja a Pázmány a Katolikus Karitász év végi segélyprogram-sorozatát

A Magyar Katolikus Rádióval és a Katolikus Karitásszal együttműködve idén is azon fáradozunk, hogy karácsony ünnepe a nehéz sorsú gyermekek, valamint a rászoruló családok és egyedülállók számára is igazi ünnep legyen. Ezért az elkövetkezendő hetekben az Egyetem munkatársai és hallgatói számára a következő csatlakozási lehetőségeket kínáljuk:

Önkéntesség a Katolikus Karitász standján

A Katolikus Karitász az adventi időszak indulásával, a Bazilika előtti téren berendezett karácsonyi vásár színhelyén saját faházat állított, ahol délelőtt 11.00 és este 18.00 óra között az adományok leadása történik. A december 5-12. közötti időszakban az Allee Bevásárlóközpont szomszédságában egy további gyűjtőpont is felállításra kerül. A szervezők kérik és várják azok jelentkezését, akik előre egyeztetett időpontokban, legalább néhány órára szívesen vállalnák az említett helyszíneken az adományok átvételét. Jelentkezni folyamatosan lehet az onkentes@caritas.org.hu e-mail címen lehet.

Angyalbatyu készítése a nehéz sorsú gyermeknek!

Jó állapotban lévő játékok, könyvek, apró ajándéktárgyak, édesség, sapka, sál - ezekkel mind nagy örömet szerezhetünk a rászoruló családoknak! Érdemes ezeket egy szép dobozba becsomagolni. A dobozba kerülhet személyes üzenet, jókívánság, képeslap vagy akár rajz is. Kérjük a dobozra ráírni, hogy hány éves fiú vagy lány számára készült! Az egyetem munkatársai és hallgatói a saját készítésű ajándékcsomagokat legkésőbb 2021. december 9-ig a következő gyűjtőpontokon adhatják le:

Szentkirályi utca 28. - porta
Horánszky utca 20. fsz. 4. – Kommunikációs Osztály
Sophianum – Mikszáth Kálmán tér 1. – porta
Veres Pálné utca 24. – porta
Práter utca 50/A – porta

A csomagok közvetlenül a Katolikus Karitász Országos Központjában is (1115 Budapest, Bartók Béla út 104., hétfő-péntek 8.30-16.00), vagy az adventi vásárokban leadhatók.

Tartósélelmiszer-gyűjtés

A segélyakció keretében lehetőség van a rászoruló családok és egyedülállók számára tartós élelmiszer adományozására is. Elsősorban a következő élelmiszerfajtákra lenne szükség: liszt, cukor, rizs, tészta, búzadara, étolaj, konzervek, zacskós leves, tartós tej, keksz, édesség, lekvár, kávé, tea. Azon egyetemi munkatársak és hallgatók, akik az ilyen termékekből a saját bevásárlás során néhány darabbal többet vesznek és a pluszt szívesen ajánlják fel jótékony célra, kérjük, hogy a csomagokat legkésőbb 2021. december 9-ig a következő gyűjtőpontokon adják le:

Szentkirályi utca 28. - porta
Horánszky utca 20. fsz. 4. – Kommunikációs Osztály
Sophianum – Mikszáth Kálmán tér 1. – porta
Veres Pálné utca 24. – porta
Práter utca 50/A – porta

Az összegyűlt tartósélelmiszer-csomagokat és az angyalbatyukat 2021. december 10-én délután szállítjuk el a Katolikus Karitász Országos Központjába.

Kérdés és további információ: kommunikacio@ppke.hu

x