Zarándoklat a csíksomlyói pápalátogatásra 2019. március 28.

A PPKE a Misszió Tours Utazási Iroda zarándokvonatához csatlakozva zarándoklatot szervez a 2019. június 1-jei csíksomlyói pápai szentmisére a PPKE hallgatói és munkatársai számára.

A zarándoklattal kapcsolatos információk:

Utazás: különvonat, 2. osztályú ülőhelyes, termes kocsik. Folyamatos utazás oda-vissza. Kihangosított vonatrádió a stúdióból, közös imádsággal, énekléssel, gyónási lehetőséggel.
Indulás: 2019. május 31. 14.30 – Budapest–Keleti Pályaudvar
Kérjük, hogy időben érkezzenek az állomásra, mert „a vonat nem vár"!
Szállás: elszállásolás nélkül. (Vonaton alvás – ülőhelyen!)
Ellátás: önellátás, a vonaton étteremkocsi és mozgóbüfé üzemel.

Részletesebb program:

1. nap (május 31., péntek): Indulás, majd folyamatos utazás Székelyföldre, Csíkszeredába. Megérkezés a szombat kora reggeli órákban.
2. nap (június 1., szombat): PÁPAI SZENTMISE CSÍKSOMLYÓN. Ez az ősi Mária-kegyhely évszázadok óta a magyarság egyik lelki központja. Közös vonulás a Kegytemplomhoz, ahol a ferencesek sok évszázada őrzik a csodatevő Szűz Mária kegyszobrot, majd innen átvonulás a hegynyeregbe. Részvétel a pápai szentmisén. „A liturgia nyelve a latin lesz, a homíliát Ferenc pápa olaszul mondja, amit magyar nyelvre fordítanak." (forrás: Magyar Kurír) A szentmise után szabadprogram, amelynek része a vasútállomás egyénileg történő megközelítése és a hazafelé induló különvonatra történő felszállás. A vonat indulását követően folyamatos hazautazás. Útközben közös éneklések és programok a vonaton.
3. nap (június 2., vasárnap): Hazautazás folytatása.
Lehetséges leszállási helyek: Kolozsvár, Nagyvárad, Biharkeresztes, Püspökladány. Püspökladányban kettéválik a vonat. Az egyik szerelvény Debrecen, Nyíregyháza, Miskolc irányába közlekedik tovább, a másik Szolnok, Budapest-Keleti felé. A Keleti pályaudvarról két irányba, Tatabánya, Komárom, Győr, Csorna és Szombathely, ill. Sárbogárd, Dombóvár, Pécs felé lehet tovább utazni. Érkezés folyamatosan napközben.
A menetrend-változtatás jogát a vasúti szolgáltatók fenntartják! A menetrend és ezáltal a program is változhat!

Részvételi díj:

Kedvezményes részvételi díj a PPKE hallgatói és munkavállalói részére: br. 19.000 Ft/fő. (Az utazási iroda által a PPKE számára biztosított 25.000 Ft-os, kedvezményes árból az Egyetem további 6.000 Ft-ot vállal át.)

Jelentkezési határidő: 2019. május 24. (péntek) de. 9 óra

Befizetési határidő: a jelentkezés leadásától számított 5 munkanap (Kérjük, pontosan tartsák be a határidőt, mivel a határidőre történő befizetés elmulasztása esetén, az utazási iroda automatikusan törli a jelentkezést.)
A részvételi díj tartalmazza az utasbiztosítást (baleset, betegség és poggyász), amely az utazáson való részvétel feltétele, a csoportkísérést, a vonatos utazás költségét, a programokat és a zarándokcsomagot.

Jelentkezni közvetlenül a Misszió Tours Utazási Iroda honlapján lévő jelentkező felületen keresztül lehet, IDE kattintva.

Kérjük, hogy akik erre a zarándoklatra jelentkeznek külön-külön NE regisztráljanak a pápai szentmise szervezői által működtetett elektronikus felületen (pontifex.ro)! A teljes zarándokcsoport regisztrációjáról az utazási iroda gondoskodik.


Kitöltési útmutató a jelentkezési felülethez:

1. Utazás kiválasztása:
Utazás: ZARÁNDOKVONAT A PÁPAI SZENTMISÉRE, CSÍKSOMLYÓ 2019
Időpont: 2019. május 31 – június 2.

2. Árkategória:
A menüpontban a 31.500 Ft/fő teljes árat kell kiválasztani. A PPKE-s kedvezmény igénybevételéről később, a „Megjegyzés" menüpontban kell nyilatkozni. A PPKE-s kedvezmény igénybevételéről az utazási iroda visszaigazoló e-mailt küld. A kedvezményes árat az utazási iroda üzletpolitikai okokból nem tünteti fel a jelentkezési felületen.

3. Felszállási hely és idő:
Minden PPKE-s kedvezményt igénybe vevő utasnak a Budapest–Keleti pályaudvari indulást kell választania.

4. Megrendelő adatai:
Értelemszerűen töltendő. A határátlépéshez útlevél vagy személyi igazolvány minden esetben szükséges. Amennyiben jelen pillanatban egyik sem áll rendelkezésre, átmenetileg AA000000 szám írható be a rovatba. Az elkészült érvényes okmány birtokában, annak számát haladéktalanul le kell jelenteni az utazási iroda felé.

5. Utasbiztosítás:
A „Kérem..." opciót kell választani, mivel a PPKE-s kedvezményes ár tartalmazza az utasbiztosítást.

6. Útlemondási biztosítás:
Választható, de feláras szolgáltatás. A PPKE-s kedvezményes ár nem tartalmazza.

7. Fizetés módja:
Választható.

8. Számlázási adatok:
Értelemszerűen kitöltendő. Amennyiben saját névre kérjük a számlát, akkor a nyilatkozat esetén, mindenképpen az első opciót válasszuk!

9. Utazási dokumentumok
Utazás előtt 7 – 10 nappal az utazási iroda tájékoztató levelet küld a zarándoklattal kapcsolatos hasznos információkkal. Ezek a tájékoztatók e-mailben vagy postai úton is kérhetők.

10. Megjegyzés:
Nagyon fontos, hogy minden PPKE-s hallgató, illetve munkatárs, aki a PPKE-s csoporttal kíván utazni, itt a „Megjegyzés" rovatba beírja az egyetem nevének mozaikszavát és a saját Neptun-kódját (pl. PPKE KTZ6B.) Hozzátartozók vagy barátok jelentkezése esetén, kérjük, hogy a "Megjegyzés" rovatban a PPKE mozaikszó után a Pázmányos kapcsolat nevét és Neptun-kódját szíveskedjenek megadni annak érdekében, hogy a kedvezményt az utazási iroda érvényesíteni tudja.
Ebben a rovatban kell továbbá megadni annak/azoknak a személy(ek)nek a nevét/neveit, akivel/akikkel együtt szeretnének ülni a vonaton. Ilyen igény esetén fontos, hogy az együtt utazni kívánó személyek utazási igényét lehetőleg egy személy, folytatólagosan jelentse be a felületen. Ezt az első jelentkezés véglegesítése után az „ÚJ UTAS" feliratú gomb választásával lehet megtenni.

11. Hírlevél, katalógus:
Az utazási iroda hírlevele, katalógusa igényelhető.

12. Robotok elleni védelem:
A fehér sáv után látható szövegképen olvasható szöveget be kell írni a fehér sávba.

13. Kötelezettségvállalás:
Ki kell pipálni a fehér négyzetet, amennyiben a mellékelt dokumentumokat a jelentkező elfogadja.

14. Az űrlap a Jelentkezés gomb megnyomásával véglegesíthető.

x