Pázmány Budapest Campus

Közel 8 ezer nappali tagozatos és levelező hallgató tanul a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen. A jelenleg több helyszínen zajló oktatást a jövőben egy új, Budapest belvárosában épülő egyetemi campuson tervezzük, amely a XXI. század igényei szerint tervezett infrastruktúrával és térhasználattal rendelkezik majd. Célunk, hogy az egyetemen zajló oktatási, kutatási és tudományos tevékenység a hazai és a nemzetközi térben egyaránt eredményesebb legyen. A beruházás keretében laborok, informatikai és műszaki kutatóközpontok, modern egyetemi könyvtár és ahhoz tartozó olvasótermek, a tervek szerint több száz fős szakkollégiumi elhelyezési lehetőség és sportpálya is létrejön, mindezeken túl pedig az új létesítmény hangversenyek, koncertek megrendezésére is lehetőséget nyújt majd. A beruházás nem csupán épületek átalakítása, hanem egyben jelentős városfejlesztés is. További információk a Pázmány Budapest Campusról IDE kattintva érhetők el. 

Kapcsolódó információk

Rádióbeszélgetés Dr. Becker Pál fejlesztési főigazgatóval

„Építsük együtt a jövőt!" címmel hallgatói pályázaton mondhatták el elképzeléseiket a Pázmány Péter Katolikus Egyetem új campusáról az egyetem jelenlegi, és egykori hallgatói. A pályázat céljáról és eredményeiről Sályi András beszélgetett Dr. Becker Pál fejlesztési főigazgatóval a Magyar Katolikus Rádióban. Az adás visszahallgatható ITT.

 

Együtt álmodtak jövőt a Pázmány jelenlegi és egykori hallgatói

Pázmány App, Work on Campus projekt
, saját tervezésű közösségi tetőterasz, valamint karitatív konyha és emlékfal létrehozása is szerepel a Pázmány Péter Katolikus Egyetem „Építsük együtt a jövőt!" című hallgatói pályázatára beküldött javaslatok között. Az intézmény jelenlegi és egykori hallgatóit már az új budapesti campus fejlesztésének korai szakaszába szerette volna bevonni, így a pályázat során a közösségi terek kreatív kialakítására és a korszerű információcserét lehetővé tevő megoldásokra fókuszálva olyan konkrét javaslatokat várt, amelyek megvalósítása a Pázmány Budapest Campust, mint oktatási és közösségi teret a jövő egyetemévé emeli. A beérkezett munkák igényességére, sokszínűségére tekintettel helyezésenként végül két-két pályázat került kiválasztásra. Az ünnepélyes díjátadón, amelyet 2021. július 13-án az Egyetem Szent II. János Pál Pápa Dísztermében tartottak, mindezek mellett egy megosztott különdíj is gazdára talált. Az eredményhirdetésről további részletek IDE kattintva érhetők el.

 

Zöld jelzés a Kormánytól a Pázmány Péter Katolikus Egyetem campusbővítéséhez

A Miniszterelnökség jóváhagyta a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) campusfejlesztéséről szóló tervpályázat kiírását. Ennek eredményeképpen a kormányzati Budapest Fejlesztési Központ Nonprofit Zrt. (BFK) mint kiíró meghívásos, építészeti tervpályázatot hirdet a PPKE új campusának oktatási célú ingatlanjai bővítését és fejlesztését célzó beruházás tervezésére. A döntésről további részleteket ITT találnak.

 

Konditerem, közösségi terek, belső udvar, kávézó – egy modern egyetem ismérvei

Egy modern egyetemet a közösségi terei, zöld, fás udvar, konditerem, sportolási lehetőségek, világos belső terek, saját étterem, szeparált tanulóboxok, kiváló technikai feltételek és változatos programok tehetnek igazán vonzóvá, derül ki a Pázmány Péter Katolikus Egyetem hallgatói kutatásából. Az intézmény a Budapest belvárosában zajló fejlesztése kapcsán kérdezte hallgatói és munkatársai véleményét, mivel tennék komfortosabbá, hallgatóbaráttá az egyetemet, továbbá milyen új programoknak, helyszíneknek örülnének leginkább a leendő campuson. A felmérés további eredményeiről IDE kattitva olvashatnak.

 

Szerethető, élhető egyetem épül

Jelentős fejlesztési program indult meg a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen (PPKE), amelynek keretében a 21. század követelményeinek megfelelő, korszerű felsőoktatási intézmény körvonalai rajzolódnak ki. A tavalyi év folyamán az állam úgy döntött, hogy a Magyar Rádió korábbi épületegyüttesét átadja az egyetemet alapító Magyar Katolikus Püspöki Konferenciának, a Pázmányon pedig megszületett a gondolat, hogy a területi széttagoltság helyett a nyolcadik kerületben alakítanának ki egyetemi campust, ezért az év elején a piliscsabai területet az állam birtokba vette, és megindult a tulajdonba adási folyamat. Ugyanakkor a Budapest Campus-program mellett folytatódik a korábban Bródy projekt néven megindult fejlesztés, amely elsősorban a Jog- és Államtudományi Kart érinti, de területileg és az egyetem szellemiségét tekintve kapcsolódik az átfogó Campus-programhoz. Dr. Becker Pál fejlesztési főigazgatóval készült interjút ITT olvashatják.

 

Ötleteket, javaslatokat a campusinfo@ppke.hu címre várunk.

Frissítve: 2021.07.29.

x