Egyetemi Doktorandusz ÖnkormányzatA 2021-es Egyetemi Doktorandusz Önkormányzat
választás eredményeAz Egyetemi Doktorandusz Önkormányzat választására 2021. március 11. (csütörtök) délelőtt 9:00 és 2021. március 17. (szerda) 16:00 közötti időszakban kerül sor.
A választás részletei az alábbi és a módosított hirdetményben olvashatók.


Az Egyetemi Doktorandusz Önkormányzat (EDÖK) képviseli minden Pázmányos doktorandusz jogait és érdekeit a legfelsőbb egyetemi és országos szinteken, képzési formától függetlenül.

Az Egyetemi Doktorandusz Önkormányzat szavazati joggal rendelkező döntéshozó testülete a doktori iskolák tudományáganként megválasztott képviselőiből és a képviselők által választott EDÖK elnökből áll. Továbbá ők jelölnek ki az Egyetemi Doktori és Habilitációs Tanácsba és az Egyetemi Minőségbiztosítási Bizottságba képviseleti joggal rendelkező doktoranduszokat.

Az Egyetemi Doktori és Habilitációs Tanács (EDHT) intézményünk legfelsőbb doktori iskolákat koordináló szerve, melynek tagjai: valamennyi tudományterületi/ tudományági doktori tanács elnöke, a doktori iskolák vezetői és a doktori ügyekkel megbízott rektorhelyettes, és az Egyetemi Doktorandusz Önkormányzat által delegált doktorandusz. Kiemelt fontosságú, hogy ezen a fórumon a doktoranduszi érdekek is közvetlenül képviselve legyenek.

Az Egyetemi Minőségbiztosítási Bizottság (EMBB) egy egyetemi állandó bizottság, amely a minőségbiztosítás kérdéseivel foglalkozik és hatáskörét az Egyetemi Minőségbiztosítási Szabályzat tartalmazza. Az egyetemi képzések, köztük a doktori képzések, folyamatos fejlesztésében elengedhetetlen szerepet játszik a minőségbiztosítás, ezért ugyancsak kiemelt fontosságú, hogy ezen a fórumon a doktoranduszi érdekek is közvetlenül képviselve legyenek.

Kiemelt célunk továbbá a Pázmányos közösség és identitás megőrzése, illetve erősítése: amelyeket összegyetemi rendezvényeken való együttműködéssel, és a katolikus keresztény értékek melletti elkötelezettséggel igyekszünk megteremteni.

2020. október 12-i ülésén az EDÖK megválasztotta új elnökét és delegáltjait:

  • EDÖK elnök: Siklós Bálint (Roska Tamás Műszaki és Természettudományi Doktori Iskola)
  • EDHT delegált: Siklós Bálint (Roska Tamás Műszaki és Természettudományi Doktori Iskola)
  • EMBB delegált: Sántha Levente Márk (Roska Tamás Műszaki és Természettudományi Doktori Iskola)

elérhetőség: edok@ppke.hu

Frissítve: 2021.03.24.

x