A 2021-ben indult Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogram célja a magyar gyökerekkel rendelkező külföldi hallgatók magyar felsőoktatási intézményekben folytatandó tanulmányainak kiemelt támogatása, továbbá, hogy magas színvonalú magyar felsőoktatási képzések biztosítása révén támogassa az ösztöndíjasok szakmai fejlődését, magyar nyelvtudásuk és identitásuk elmélyítését. A diplomaszerzést követően az ösztöndíjasok versenyképes tudással és készségekkel térnek haza, ami lehetővé teszi számukra, hogy hatékonyan támogassák közösségüket, megőrizzék a magyar értékeket és megerősítsék a Magyarország és a diaszpóra közötti kapcsolatokat."

Az ösztöndíjprogram célja teljesen belesimul az egyetemünk arculatába, eddig is küldetésünknek tekintettük és nagy hangsúlyt fektettünk a határon túli magyar oktatásra. A határainkon kívül élő magyar közösségekkel az egyházmegyéken keresztül kapcsolatban álltunk és a jövőben is törekszünk ennek fejlesztésére, elmélyítésére.

A DFP ösztöndíjasok megtapasztalják, milyen az élet az anyaországban, egy többségi magyar társadalomban, személyes kapcsolatokat tudnak kiépíteni hasonló gondolkodásúakkal, élmények által ismerhetik meg gyökereiket. Törekvésünk, hogy a fiatalok néhány éves ittlétük során tanulmányaik mellett minél teljesebb körűen megismerhessék történelmünket, kultúránkat, mindennapjainkat és az itt élőket, és igényük szerint bekapcsolódhassanak a magyar egyházi közösségi életbe is.

További információkért látogasson el a Tempus Közalapítvány honlapjára  vagy a program hivatalos angol nyelvű weboldalára.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogram hivatalos honlapján már elérhető a 2023/2024-es tanévre szóló hallgatói pályázati felhívás:

A Pályázati Felhívás a következő linkekre kattintva érhető el magyar és angol nyelven:
https://diasporascholarship.hu/wp-content/uploads/call_for_application.pdf

https://diasporascholarship.hu/wp-content/uploads/palyazati_felhivas.pdf

A kapcsolódó dokumentumok az Apply/Jelentkezz menüpont alatt, a Useful Documents/Hasznos dokumentumok résznél találhatók:
https://diasporascholarship.hu/en/apply/
https://diasporascholarship.hu/hu/jelentkezz/