SZEREZZ ÖSZTÖNDÍJAT SEGÍTSÉGNYÚJTÁSSAL A TANÍTSUNK MAGYARORSZÁGÉRT PROGRAMBAN!

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem hallgatók jelentkezését várja az országos program egyetemi mentorcsapatába!

2023 szeptemberében folytatódik egyetemünkön a Tanítsunk Magyarországért program, melynek célja kistelepüléseken élő 6., 7. és 8. osztályos tanulók támogatása, hogy ők is ugyanolyan eséllyel tanulhassanak tovább vagy találhassák meg helyüket a munka világában, mint városi, nagyvárosi társaik.

A programban egyetemistaként két egymásra épülő kurzus keretében segíthetik a kisdiákokat tanulmányaikban és mutathatják meg nekik a lakóhelyükön túli izgalmakat és lehetőségeket: állatkertet, múzeumokat, iskolákat és vállalkozásokat – hogy lássák, hányféle foglalkozásból, hányféle jövőből választhatnak. 

Az alábbi linken elérhető a PPKE Tanítsunk Magyarországért programról készített kisfilmje:

 Mit kínál a hallgatónak a program?

  • a mentori felkészítést (TM1) 2 kreditért;
  • havi bruttó 35.000 Ft ösztöndíjat a mentorálás (TM2 ) kezdetétől;
  • további havi 10.000 Ft-ot, melyet a gyerekekre, közös programokra költhetsz;
  • ingyenes utazási lehetőséget a Volán és MÁV járatain a mentorálás helyszínére;
  • részvételt Élmény Napokom, kirándulásokon, közös programokon;
  • támogató közösséget;
  • kistelepülésen élő iskolások támogatását;
  • a Vitéz János Tanárképző Központ oktatói által tartott tartalmas felkészítőprogramot; tudást és felkészültséget az esélyegyenlőségi tevékenységek területén.

 Kik jelentkezhetnek?

Az egyetem minden karáról  nappali és levelező munkarendben alap- vagy mesterszakos hallgatók,  akiknek legalább egy félévük maradt, magyar nyelven folytatott  a mesteri tanulmányaikból. 

Hogyan lehet jelentkezni és mentorrá válni?

A csatlakozás előfeltétele a Tanítsunk Magyarországért 1 (PPKETMM1) nevű intézményi szabadon választható egyetemi kurzus elvégzése (2 kredit), melynek teljesítése után a következő félévben (PPKETMM2-es kurzus) már aktív mentorként vehet részt a programban! Várjuk azoknak a hallgatóknak a jelentkezését a PPKETMM1 kurzusokra, akik elkötelezettek amellett, hogy másoknak segítsenek és ők maguk is fejlődjenek, tanuljanak.

A mentorálás támogatása kötet: