Etikai kódexünk célja, hogy meghatározza azokat az alapvető értékeket és irányelveket, amelyek egyetemi közösségünk működésének alapköveit jelentik. A dokumentumban leírtak a felelősségteljes magatartás, az erkölcsi integritás, a tisztességes viselkedés és a kölcsönös előnyökön alapuló együttműködés pillérein nyugszanak.

Az etikai kódex létrehozásával célunk továbbá, hogy segítséget nyújtsunk az egyetemi közösséget érintő erkölcsi és etikai dilemmák megoldásában, ezzel pedig elősegítsük a pozitív és az egymás iránti tiszteletet tükröző munkahelyi környezet megteremtését, fenntartását. Az etikai kódex betartása mindannyiunk felelőssége, és hozzájárul a Pázmány Péter Katolikus Egyetem jó hírnevének megőrzéséhez.

Az etikai kódex teljes szövege IDE kattintva érhető el. Egyetemi közösségünk minden tagját arra buzdítjuk, hogy ismerje meg és tartsa be az abban foglalt irányelveket. Az Egyetem fenntartja a jogot az esetleges módosításokra az egyetemi közösség igényeinek és az időközben kialakult változásoknak megfelelően.

 

Frissítve: 2023.06.07.