Projekt megnevezése: A PPKE gyakorlatorientált képzéseinek infrastrukturális- és készségfejlesztése

Projekt azonosító: /RRF-2.1.2-21-2022-00014/

Kedvezményezett neve: Pázmány Péter Katolikus Egyetem – 1088 Budapest, Szentkirályi u. 28.

A fejlesztés tárgya: A PPKE gyakorlatorientált képzéseinek infrastrukturális- és készségfejlesztése

A szerződött támogatás összege: 2 272 748 024 Ft

A projekt tartalmának részletes bemutatása:

A koronavírus járvány olyan kihívások elé állította országunk és a világ társadalmi és gazdasági rendszereit, melyre hatékony választ közösen lehet adni. Magyarország Helyreállítási és Ellenállóképességi Terve (továbbiakban HET) olyan koncentrált válságkezelő intézkedéseket fogalmaz meg, mellyel lehetőségünk van a megfelelő irányba terelni fejlődésünket, így ismét a növekvő pályára állítani országunkat. Mind a HET, mind a felsőoktatási intézmények ágazati modernizációjára tett törekvések a felsőoktatás ágazati modernizációját teszik lehetővé, hogy a 21. századi digitális elvárásokhoz tudjunk igazodni. A digitalizációba és a zöld átállásba történő beruházások ellenállóbbá és fenntarthatóbbá teszik az országot, a modern, inkluzív és minőségi felsőoktatási rendszer pedig az országspecifikus ajánlásokra adnak választ. Kiemelten fontos célunk, hogy a változó gazdasági és munkaerőpiaci követelményekre reagálni tudó, a versenyképességi potenciál kialakítására képes oktatási és innovációs kapacitásokat építsünk ki. A projektben megfogalmazott fejlesztési tervek szorosan illeszkednek a Nemzeti Intelligens Szakosodási Stratégia (S3) horizontális és vertikális célkitűzéseinek. Egyúttal ezen fejlesztési tervek megvalósítása az S3 terv három legfontosabb nemzetgazdasági prioritását is kiemelten támogatja: i) a gazdaság digitalizációját; ii) az élvonalbeli technológiák prioritást; és iii) az egészségi prioritást.
A Pázmány Péter Katolikus Egyetem kifejezett célja, hogy – nemzetközileg is elismert – magas színvonalú oktatási-kutatási tevékenységével, meghatározó szerepet alakítson ki a hazai felsőoktatás rendszerében szem előtt tartva, hogy az egyetem hallgatói olyan kurrens tudásra tegyenek szert, ami megfelel a 21. század elvárásainak. Az eddigi eredmények megtartásához, illetve továbbfejlesztéséhez folyamatos modernizálásra van szükség mind a képzési szerkezet, illetve az egyes képzések tartalma, mind az oktatási-kutatási tevékenységet támogató adminisztrációs háttér és infrastrukturális környezet tekintetében. A sikeres modernizáció úgy lehetséges, ha mind a hallgatók, mind az oktatók digitális kompetenciáit fejlesztjük, illeszkedve ahhoz a fontos trendhez, hogy az egyetemek erősítsék a távolléti oktatás lehetőségeit is, amihez szükséges a tananyagok fejlesztése és az oktatásba direkt módon bevonható intelligens/digitális és multimédiás eszközök beszerzése, mellyel szinte maximálisan biztosítható a teljes kétirányú kommunikáció és a projekt alapú oktatás.

A projekt általános célkitűzése a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar (BTK) valamint Információs Technológiai és Bionikai Kar (ITK) fejlesztésének biztosítása az alábbi irányokban:

- a BTK és ITK képzéseit, illetve a PPKE összes karát közvetlenül segítő digitális infrastruktúra fejlesztése, digitális eszközök beszerzése és telepítése, felsőoktatási hallgatók és dolgozók digitális készségfejlesztése (a C főtevékenységhez illeszkedve)

- a BTK és ITK gyakorlatorientált képzéseinek fejlesztése, hallgatói készségfejlesztése (a D főtevékenységhez illeszkedve).

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2026.04.30.

Sajtóközlemény a Pázmány Péter Katolikus Egyetem gyakorlatorientált képzéseinek infrastrukturális- és készségfejlesztése című RRF-2.1.2-21-2022-00014 pályázati projekt indulásáról
/Közzététel dátuma: 2022. 09. 19./

A projektelőrehaladás megtekintéséhez kattintson ide

Az adatkezelési tájékoztató megtekintéséhez kattintson ide


Online kompetenciafejlesztő tréning I.

2022. szeptember 1-jén a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen megkezdődött az RRF-2.1.2-21-2022-00014 azonosító számú, „A PPKE gyakorlatorientált képzéseinek infrastrukturális- és készségfejlesztése" című pályázati projekt megvalósítása.
A pályázat keretében több online kompetenciafejlesztő tréning megszervezésére is sor kerül, amelyek az Egyetem hallgatói és munkavállalói számára ingyenesen elvégezhetők.

Az első online tananyag témája: Microsoft 365 Word alapismeretek

Az MS Office - M365 Word alapismeretek kurzus lehetőséget nyújt a Microsoft 365 online platform, azon belül a Word szövegszerkesztő megismerésére és használatának elsajátítására, amely úgy asztali, mint mobil környezetben egyaránt elérhető.
A kurzus elvégezhető a https://moodle.ppke.hu oldalra bejelentkezve, majd a Kezdőoldal menüpont alatt a Központ-RH 2022/3 kategórián belül.

A tréning tartalma, valamint a Moodle felülethez készült használati útmutató a linkekre kattintva érhető el.

Az Egyetem hallgatói és munkatársai tájékoztatásához készített szórólap IDE kattintva elérhető.


Online kompetenciafejlesztő tréning II.

A soron következő online tananyag témája: Microsoft Office - Excel alapismeretek

Az MS Office - Excel alapismeretek kurzus lehetőséget nyújt a Microsoft Office Excel, mint táblázatkezelő program megismerésére és használatának elsajátítására, amely úgy asztali, mint mobil környezetben egyaránt elérhető.
A kurzus elvégezhető a https://moodle.ppke.hu oldalra bejelentkezve, majd a kezdőoldal menüpont alatt a Központ-RH 2022/4 kategórián belül.

A tréning tartalma, valamint a Moodle felülethez készült használati útmutató a linkekre kattintva érhető el.

Az Egyetem hallgatói és munkatársai tájékoztatásához készített szórólap IDE kattintva elérhető. 


Online kompetenciafejlesztő tréning III.

A soron következő online tananyag témája: Microsoft Office – PowerPoint alapismeretek

Az MS Office - PowerPoint alapismeretek kurzus lehetőséget nyújt a Microsoft Office PowerPoint, mint előadás- és bemutatótervező program használatának elsajátítására, amely úgy asztali, mint mobil környezetben egyaránt elérhető.
A kurzus elvégezhető a https://moodle.ppke.hu oldalra bejelentkezve, majd a kezdőoldal menüpont alatt a Központ-RH 2023/1 kategórián belül.

A tréning tartalma, valamint a Moodle felülethez készült használati útmutató a linkekre kattintva érhető el. Az Egyetem hallgatói és munkatársai tájékoztatásához készített szórólap letöltéséhez kattintson IDE


Online kompetenciafejlesztő tréning IV.

A soron következő online tananyag témája: iSpring Suite 11 alapismeretek

Az iSpring Suite egy olyan szoftvercsomag, amely lehetővé teszi interaktív e-learning tartalmak, prezentációk és online kurzusok készítését. Az iSpring Suite számos olyan eszközt kínál, amelyek segítségével felhasználóbarát és vonzó tartalmakat hozhat létre prezentációjában.

A kurzus elvégezhető a https://moodle.ppke.hu oldalra bejelentkezve, a kezdőoldal menüpont alatt érhető el a Központ-RH 2023/2 kategórián belül.

A tréning tartalma, valamint a Moodle felülethez készült használati útmutató a linkekre kattintva érhető el. Egyetem hallgatói és munkatársai tájékoztatásához készített szórólap letöltéséhez kattintson IDE


Online kompetenciafejlesztő tréning V.

A soron következő online tananyag témája: Tűzvédelmi ismeretek

A tűzvédelmi ismeretek kurzus lehetőséget nyújt megismerni a tűzvédelmi szabályokat, azok betartását és alkalmazását, amely úgy asztali, mint mobil környezetben egyaránt elérhető.

A kurzus elvégezhető a https://moodle.ppke.hu oldalra bejelentkezve, majd a kezdőoldal menüpont alatt a Központ-RH 2023/3 kategórián belül.

A tréning tartalma, valamint a Moodle felülethez készült használati útmutató a linkekre kattintva érhető el. Egyetem hallgatói és munkatársai tájékoztatásához készített szórólap letöltéséhez kattintson IDE


Online kompetenciafejlesztő tréning VI.

A soron következő online tananyag témája: Általános munkavédelmi ismeretek

Az általános munkavédelmi ismeretek kurzus lehetőséget nyújt megismerni a munkavédelmi szabályokat, azok betartását és alkalmazását, amely úgy asztali, mint mobil környezetben egyaránt elérhető.

A kurzus elvégezhető a https://moodle.ppke.hu oldalra bejelentkezve, majd a kezdőoldal menüpont alatt a Központ-RH 2023/4 kategórián belül.

A tréning tartalma, valamint a Moodle felülethez készült használati útmutató a linkekre kattintva érhető el. Egyetem hallgatói és munkatársai tájékoztatásához készített szórólap letöltéséhez kattintson IDE


Online kompetenciafejlesztő tréning VII.

A soron következő online tananyag témája: Ismerd meg a munkaerőpiacot! – munkaerőpiaci alapismeretek

A tananyag segítségével a résztvevők megismerik a munkaerőpiac alapfogalmait, betekintést kapnak a működésébe, a legfontosabb trendekbe.

A kurzus elvégezhető a https://moodle.ppke.hu oldalra bejelentkezve, majd a Kezdőoldal menüpont alatt a Központ-RH 2024/1/1 kategórián belül.

A tréning tartalma, valamint a Moodle felülethez készült használati útmutató a linkekre kattintva érhető el. Egyetem hallgatói és munkatársai tájékoztatásához készített szórólap letöltéséhez kattintson IDE


Online kompetenciafejlesztő tréning VIII.

A soron következő online tananyag témája: Az Egyház társadalmi tanítása

Az Egyház tanítása ma is sok társadalmi és gazdasági kérdésre ad választ. Ezeket a kérdéseket veszik sorra az előadók, céljuk pedig, hogy a résztvevők felismerjék azokat a társadalmi kihívásokat, melyekkel kapcsolatban a katolikus egyháznak konkrét válasza van.

A kurzus elvégezhető a https://moodle.ppke.hu oldalra bejelentkezve, majd a Kezdőoldal menüpont alatt a Központ-RH 2024/1 kategórián belül.

A tréning tartalma, valamint a Moodle felülethez készült használati útmutató a linkekre kattintva érhető el. Egyetem hallgatói és munkatársai tájékoztatásához készített szórólap letöltéséhez kattintson IDE