Pázmány Egyetem: a fiatalok döntő többsége támogatja a palotavárosi beruházást a Józsefvárosban

A kormány a mai kor követelményeinek megfelelő épületcsoportot és közparkot képzel el a Magyar Rádió egykori épületének helyén. A teljes cikk elolvasható ITT.

Pázmány Egyetem: a fiatalok többsége támogatja a palotavárosi beruházást

A józsefvárosi önkormányzat egy kérdőívvel szondázta a kerületben élőket és dolgozókat a 2027-re felépülő Pázmány-campusról. A felmérésből kiderült, hogy a válaszadók nagy része inkább támogatja az egyetemi beruházást. Becker Pál, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem fejlesztési főigazgatója az Indexnek elmondta: amikor a környező utcák lakói úgy nyilatkoztak, hogy nem támogatják a campus létrehozását, feltehetően az építkezéssel együtt járó átmeneti nehézségek ellen tiltakoztak, és ez emberileg érthető is lehet. A teljes cikk elolvasható ITT.

Campus kérdőív

Szeretnénk megköszönni mindenkinek, aki az elmúlt időszakban elmondta véleményét a Józsefvárosi Önkormányzat által szervezett felmérés keretében! Külön köszönjük, hogy Hallgatóink, Oktatóink és Munkatársaink is kitöltötték, ezt a beérkezett adatok is jól mutatják. A teljes cikk elolvasható ITT.

 

Kétszázmilliárd forintból ölt új arcot a történelmi Budapest igazi központja

„A történelmi Budapestnek ez az igazi központja. Nem véletlen, hogy annak idején ide álmodták a Magyar Nemzeti Múzeumot” – mondta az Indexnek Lánszki Regő. A teljes cikk elolvasható ITT.

 

A kormány zöld utat adott a Pázmány Péter Katolikus Egyetem fejlesztésének

Az egységes campus a Magyar Rádió korábbi épületeinek a területén jön létre – mondta el a Mandinernek Csepreghy Nándor, az Építési és Közlekedési Minisztérium parlamenti államtitkára. A teljes cikk elolvasható ITT.

 

A jövő campusa épül a PPKE számára

Az Egyetem hallgatói és munkatársai számára megrendezett fórumon Dr. Becker Pál fejlesztési főigazgató és Kruppa Gábor építésztervező (Hamburg C. Kft.) közösen mutatták be az előkészítési szakaszban lévő új Campus aktuális terveit. A teljes cikk elolvasható ITT.

 

Rádióbeszélgetés Dr. Becker Pál fejlesztési főigazgatóval

„Építsük együtt a jövőt!" címmel hallgatói pályázaton mondhatták el elképzeléseiket a Pázmány Péter Katolikus Egyetem új campusáról az egyetem jelenlegi, és egykori hallgatói. A pályázat céljáról és eredményeiről Sályi András beszélgetett Dr. Becker Pál fejlesztési főigazgatóval a Magyar Katolikus Rádióban. Az adás visszahallgatható ITT.

 

Együtt álmodtak jövőt a Pázmány jelenlegi és egykori hallgatói

Pázmány App, Work on Campus projekt
, saját tervezésű közösségi tetőterasz, valamint karitatív konyha és emlékfal létrehozása is szerepel a Pázmány Péter Katolikus Egyetem „Építsük együtt a jövőt!" című hallgatói pályázatára beküldött javaslatok között. Az intézmény jelenlegi és egykori hallgatóit már az új budapesti campus fejlesztésének korai szakaszába szerette volna bevonni, így a pályázat során a közösségi terek kreatív kialakítására és a korszerű információcserét lehetővé tevő megoldásokra fókuszálva olyan konkrét javaslatokat várt, amelyek megvalósítása a Pázmány Budapest Campust, mint oktatási és közösségi teret a jövő egyetemévé emeli. A beérkezett munkák igényességére, sokszínűségére tekintettel helyezésenként végül két-két pályázat került kiválasztásra. Az ünnepélyes díjátadón, amelyet 2021. július 13-án az Egyetem Szent II. János Pál Pápa Dísztermében tartottak, mindezek mellett egy megosztott különdíj is gazdára talált. Az eredményhirdetésről további részletek IDE kattintva érhetők el.

 

Zöld jelzés a Kormánytól a Pázmány Péter Katolikus Egyetem campusbővítéséhez

A Miniszterelnökség jóváhagyta a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) campusfejlesztéséről szóló tervpályázat kiírását. Ennek eredményeképpen a kormányzati Budapest Fejlesztési Központ Nonprofit Zrt. (BFK) mint kiíró meghívásos, építészeti tervpályázatot hirdet a PPKE új campusának oktatási célú ingatlanjai bővítését és fejlesztését célzó beruházás tervezésére. A döntésről további részleteket ITT találnak.

 

Konditerem, közösségi terek, belső udvar, kávézó – egy modern egyetem ismérvei

Egy modern egyetemet a közösségi terei, zöld, fás udvar, konditerem, sportolási lehetőségek, világos belső terek, saját étterem, szeparált tanulóboxok, kiváló technikai feltételek és változatos programok tehetnek igazán vonzóvá, derül ki a Pázmány Péter Katolikus Egyetem hallgatói kutatásából. Az intézmény a Budapest belvárosában zajló fejlesztése kapcsán kérdezte hallgatói és munkatársai véleményét, mivel tennék komfortosabbá, hallgatóbaráttá az egyetemet, továbbá milyen új programoknak, helyszíneknek örülnének leginkább a leendő campuson. A felmérés további eredményeiről IDE kattitva olvashatnak.

 

Szerethető, élhető egyetem épül

Jelentős fejlesztési program indult meg a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen (PPKE), amelynek keretében a 21. század követelményeinek megfelelő, korszerű felsőoktatási intézmény körvonalai rajzolódnak ki. A tavalyi év folyamán az állam úgy döntött, hogy a Magyar Rádió korábbi épületegyüttesét átadja az egyetemet alapító Magyar Katolikus Püspöki Konferenciának, a Pázmányon pedig megszületett a gondolat, hogy a területi széttagoltság helyett a nyolcadik kerületben alakítanának ki egyetemi campust, ezért az év elején a piliscsabai területet az állam birtokba vette, és megindult a tulajdonba adási folyamat. Ugyanakkor a Budapest Campus-program mellett folytatódik a korábban Bródy projekt néven megindult fejlesztés, amely elsősorban a Jog- és Államtudományi Kart érinti, de területileg és az egyetem szellemiségét tekintve kapcsolódik az átfogó Campus-programhoz. Dr. Becker Pál fejlesztési főigazgatóval készült interjút ITT olvashatják.