Hírek

CARITAS IN VERITATE – SZERETET AZ IGAZSÁGBAN
CARITAS IN VERITATE – SZERETET AZ IGAZSÁGBAN
2024.05.24.

2024. május 22-én az NKE és PPKE közös szervezésében került megrendezésre a „SZERETET AZ IGAZSÁGBAN: XVI. BENEDEK PÁPA TÁRSADALMI TANÍTÁSA ÉS ÖKOLÓGIAI GONDOLKODÁSA” című nemzetközi tudományos konferencia.

Tovább
Jog és kommunikáció konferencia: a jog nemcsak a jogászoké
2024.05.17.

A Wolters Kluwer Hungary, a Szegedi Tudományegyetem Üzleti Jogi Intézete és az SZTE Európai Értékek Elemző Központja szervezésében május 15-én Szegeden rendezett konferencia célja volt, hogy megvilágítsa, felkészültek vagyunk-e mindazokra a kommunikációs jelenségekre, amelyekkel a technológiai fejlődés eredményeként a digitális környezetünkben nap mint nap szembesülünk és miként kezelhetők ezek adatvédelmi, versenyjogi és fogyasztóvédelmi jogi nézőpontból.

Tovább
Tehetségteremtők
2024.05.16.

A Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért idei elismeréseit Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára adta át azoknak a pedagógusoknak és mentoroknak, akik kiemelkedő munkájukkal hosszú idő óta segítik a tehetséges magyar fiatalokat. Az elismerésben ez alkalommal 53 hazai és határon túli pedagógus, illetve mentor részesült, a Tehetségbarát Önkormányzat Díjat pedig öt települési önkormányzat képviselői vehették át.

Tovább
CUP konferencia Zágrábban
CUP konferencia Zágrábban
2024.05.15.

Május 9-11 között, Zágrábban, a Horvát Katolikus Egyetemen került sor a kelet-közép európai katolikus egyetemeket tömörítő Catholic Universities Partnership éves találkozójára. Az együttműködés 20 éve jött létre az amerikai Notre Dame egyetem égisze alatt és eddigi működése során Egyetemünk számos oktatója, munkatársa. és hallgatója vehetett részt általa nyári egyetemeken, továbbá kutatási és képzési programokon. Egyetemünkről dr. Vincze Krisztián rektorhelyettes úr vezetésével 7 fő (köztük egy HTK-s hallgató) is részt vett a találkozón, így minden panelben képviseltettük magunkat a 3 nap során.  A rendezvény első napján Radovan Fuchs horvát oktatási miniszter is fogadta a résztvevőket. A megnyítót követő előadások és panelbeszélgetések során egyrészt az eddigi 20 év együttműködésére és eredményeire reflektáltak a résztvevők, másrészt a jövőbeni célokat és együttműködési irányokat vitatták meg. 

Tovább
Széchenyi 2020 - Magyarország Kormánya - Európai Unió, Európai Regionális Fejlesztési Alap - Befektetés a Jövőbe