Nyílt napjaink
Nyilvántartásba vett képzéseink
Pontszámítás/intézményi pontok
Kollégiumok
Ösztöndíj
Középiskolás programjaink
Hírek

 

Kedves Felvételiző!

A felvételi rendszer változásával kapcsolatos friss információk IDE kattintva érhetők el. (melléklet)


Miért a Pázmány?

Összegyűjtöttünk néhány érvet, amiért érdemes Egyetemünket választanotok!
 • A tradíciók megőrzése mellett folyamatos a megújulás - a múltból táplálkozva a jövőt építjük.
 • A klasszikus tudás és innováció egyaránt fontos számunkra.
 • Odafigyelünk egymásra, a hallgatóink nem csak Neptun-kódok.
 • Magasan képzett, szakmailag elismert oktatóink segítik szakmai előmeneteled. 
 • A kisebb létszámú szakok miatt erős kötelékek, életre szóló barátságok alakulnak.
 • Szerteágazó, nemzetközi kapcsolatokkal rendelkezünk, így akár külföldi tanulmányutakon, ösztöndíjakban, képzésekben is részt vehetsz.
 • A tudományos munkához jól felszerelt kutatólaborok biztosítják a hátteret.
 • Nálunk minden tudományág közül választhatsz.
 • A Pázmányos diploma hazánkban és határon túl is értékkel bír. 
 • Lehetőség van csatlakozni a Stephaneum Szakkollégiumba, ami nemcsak egy szellemi műhely, hanem egy gondolkodói kollektívum, amely Egyetemünk tudományos, közösségépítő munkáját szolgálja.
 • Számos tudományos és tanulmányi verseny közül lehet választani. 

                                                                   

Jó szívvel állítjuk, hogy ha a Pázmány mellett döntesz, akkor a biztos jövőt választod. Aki komolyan veszi önmagát és tanulmányai során mindent megtesz azért, hogy célba érjen, nálunk eredményesen megállja a helyét. Hallgatóinkat szakmák helyett hivatásokra készítjük fel. Így nem csak a diploma megszerzéséhez szükséges szaktudás és tapasztalat lesz a tiéd, hanem egy mindent átfogó szemlélet, egy látásmód, amelyen keresztül mindig helyt fogsz tudni állni, bármerre is sodorjon az élet.

Jelenlegi és már végzett diákjaink példája jól mutatja, hogy a Pázmány által kínált 34 különböző szak milyen sokirányú és komplex képzettséget ad. A nálunk szerzett diploma értéke idehaza és a határon túl is megállja a helyét: a megszerzést követő időszakban végzett kutatások (DPR) egyértelműen azt mutatják, hogy aki nálunk végez, az sok esetben már a tanulmányok idején is – rangos munkahelyen próbálhatja ki magát. Az egyetemről kikerülő hallgatóink kereseti lehetőségei az elmúlt évek során kedvezően alakultak, a hazai egyetemek rangsorában e tekintetben is az élmezőnybe tartozunk.

Ha fontos számodra, hogy egy stabil, hagyományőrző környezetben, piacképes, megbízható tudást szerezz és egy igazán családias közösségbe szeretnél tartozni, akkor válaszd első helyen a Pázmányt!

Olyan képzést keresel, amellyel a megszerzett tudást és szemléletet egész életben kamatoztatni tudod? Nálunk biztosan megtalálod! Találkozzunk az EDUCATIO HF25 jelű standján!

A Pázmány egy emberközpontú, családias hangulatú egyetem, amelyhez kisebb hallgató létszámunk, pezsgő diákéletünk, valamint a katolikus értékrendünkből fakadó egymásra figyelés egyaránt hozzájárul. Oktatóink többnyire személyesen ismerik hallgatóikat, így tanulmányaid során közvetlenül kaphatsz segítséget tőlük. A pázmányosok között szoros az összetartás.

Kari felvételi tájékoztatók:

Hittudományi kar

A Hittudományi Karon még várjuk a jelentkezésed!
Jelentkezési határidő: 2024. április 30. További információ a hírek alatt.

Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar

Jog- és Államtudományi Kar

Információs Technológiai és Bionikai Kar


Izgalmas kutatási lehetőségeket keresel?

Kedvező hallgató-oktató arányunknak köszönhetően mindig van idő a hallgatói kérdésekre, ötletekre, valamint a tehetségek fejlesztésére. Szakterületükön elismert oktatóink teret adnak a minőségi és elmélyült kutatómunkának, mindemellett rangos hazai, valamint nemzetközi szakmai és tudományos versenyekre segítenek eljuttatni mentoráltjaikat.

Diákköröket keresel?

Egyetemünkön 4 kar 34 választható alap- és mesterképzése működik, ebből kifolyólag számos tudományos-, vita-, kulturális- és pedagógiai klub található nálunk a pszichológiától, a pedagógusképzéstől kezdve a különböző nyelveken át a politikatudományokig. Érdeklődésedtől függően bármelyikhez csatlakozhatsz, közben pedig bővítheted kapcsolati hálódat, fejlesztheted ismereteidet, képességeidet.