Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karunk az ország legnépszerűbb egyetemi kara

2024.07.05.

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara 2024-ben az ország legnépszerűbb egyetemi karává vált a nappali és levelező tagozatos, alap- és osztatlan képzési szintű, állami ösztöndíjas elsőhelyes jelentkezők számait összesítve.

A legfrissebb statisztikák szerint idén 120 990 fő jelentkezett valamelyik egyetem 2024 szeptemberében induló alap, osztatlan- vagy mesterképzésre. A nappali és levelező tagozatos, alap- és osztatlan képzési szintű, állami ösztöndíjas elsőhelyes jelentkezők számait összesítve a népszerűségi lista első helyén a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara található.

Hamarosan kiderül, hogy a mintegy 121 ezer jelentkező közül kik nyertek felvételt szeptembertől a felsőoktatási intézmények alap-, osztatlan- vagy mesterképzésein: július 24-én hirdetik ki a felsőoktatási ponthatárokat. A központi ponthatárváró rendezvényt idén is a Budapest Parkban tartják, az eseményen a Pázmány Péter Katolikus Egyetem is jelen lesz kitelepülésével. 

Részletes lista: eduline.hu

Széchenyi 2020 - Magyarország Kormánya - Európai Unió, Európai Regionális Fejlesztési Alap - Befektetés a Jövőbe