Együttműködési megállapodást kötött Egyetemünk és a Nagoya University of Foreign Studies

2024.06.24.

Nemzetközi együttműködési megállapodást írt alá a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) és a japán Nagoya University of Foreign Studies (NUFS). A Megállapodás lehetővé teszi a két fél közötti hallgatócsere, oktatói és személyzeti mobilitás megvalósulását, valamint az oktatási, kutatási területeken történő szorosabb együttműködést.

A Nagoya University of Foreign Studies 1988-as megalakulása óta gyorsan növekvő egyetem, a nemzetközi tanulmányok mellett üzleti, gazdaságtudományi képzést is kínál a hallgatóinak. Az egyetem két campus-szal rendelkezik, ahol a Japán Tanulmányokon túl Angol és Amerikai, Francia, valamint Kínai Tanulmányokat is oktatnak.

A két egyetem kapcsolata 2019-ben kezdődött, amikor a Felek egy kétoldalú megállapodást írtak alá, a tényleges együttműködés azonban a Covid-19 járvány kitörésével nem tudod kibontakozni. A jelenlegi szerződés ezen elköteleződés folytatása, mely lehetővé teszi a két egyetem között szorosabb együttműködés kialakítását az oktatás és a kutatás terén, olyan tevékenységekkel, mint a hallgatói és munkatársi cserék, mobilitások a Partnerek között, a közös kutatások és az akadémiai anyagok megosztása a két Fél között. A megállapodást a Felek határozatlan időre kötötték.

Széchenyi 2020 - Magyarország Kormánya - Európai Unió, Európai Regionális Fejlesztési Alap - Befektetés a Jövőbe