2021-es diplomaátadó ünnepségek

2021.07.26.

Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar

Több mint 400 hallgató vehette át diplomáját a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar ünnepélyes keretek között megrendezett diplomaátadó eseményén az esztergomi Szent Adalbert Rendezvényközpontban. A bazilika szomszédságában található épület díszterme három turnusban fogadta a diplomázókat július 24-én.

Az átadáson jelen volt Ft. Dr. Kuminetz Géza, a PPKE rektora, Ft. Dr. Fodor György, a BTK dékánja, Dr. Nemesi Attila László oktatási, Dr. Hidas Zoltán tudományos és Dr. Major Balázs külügyi dékánhelyettes, valamint Hengán Kamilla, a Hallgatói Önkormányzat elnökségi tagja.

Egyetemünk rektora, Kuminetz Géza köszöntőjében arról beszélt, hogy az egyetemen megszerzett tudást a mások boldogulására kell fordítanunk. Az eseményen Bali János reneszánsz furulyán és Pétery Dóra kelta hárfán játszotta el Guillaume de Machaut Des toutes fleurs című művét. A diplomákat karunk dékánja nyújtotta át, a hozzátartozók élőben követhették az átadást a kar Youtube-csatornáján illetve az esztergomi képzési helyszínünkön, a Iohanneumban elhelyezett kivetítők előtt. Az átadó ünnepségek után minden frissdiplomás csoportfotóhoz állt be a bazilika előterében lévő Nagyboldogasszony szoborhoz, ahol már a hozzátartozók is köszönthették őket.

Információs Technológiai és Bionikai Kar

2021. július 9-én tartotta az Információs Technológiai és Bionikai Kar az ünnepélyes diplomaátadó ünnepségét, melyen a járványhelyzet miatt csak a diplomázó hallgatók vehettek részt személyesen. A szülők, hozzátartozók, éreklődők online közvetítésünkön keresztül követhették a rendezvényt.
A végzett hallgatók nevében Horváth Gergely búcsúzott az intézménytől és munkatársaitól. Beszédében elmondta, az alapképzésbe fektetett sok munka és tanulás kifizetődő volt a mesterképzés alatt, az MSc tudásanyagát szilárd alapokra lehetett építeni. A hallgató bíztatta az alapképzésen végzett társait, hogy előttük most fog igazán kitárulni a világ.

Dr. Iván Kristóf dékán úr beszédének elején megemlékezett a Kar két nemrégiben elhunyt alapító professzoráról, Hámori Józsefről és Karmos Györgyről. Dékán úr gratulált a végzős hallgatóknak, hogy a vírushelyzet okozta nehézségekhez jól tudtak alkamazkodni, és sikerrel vették az akadályokat. Hangsúlyozta, hogy a végzett hallgatók számára ez az alkalmazkodási képesség kiemelten fontos, hogy a bionika és a mérnökinformatika rendkívül gyorsan fejlődő világában helyt tudjanak állni. Iván Kristóf azt a tanácsot adta útravalóul diplomázó hallgatóinknak, hogy a változó világban csak a folyamatos továbbtanulással, önképzéssel lehet megállni a helyünket.

A köszöntő beszédek után a hallgatók ünnepélyesen letették a mérnöki esküt, majd következett a diplomák átvétele. 50 hallgató diplomázott ebben a félévben, alapszakon 20-an molekuláris bionika mérnöki, 12-en pedig mérnökinformatika képzésen szereztek diplomát. Mérnökinformatikus mesterképzésüen 9-en végeztek (ketten kitüntetéssel), az orvosi biotechnológia mesterszakon ketten diplomáztak (egy kitüntetéssel), valamint info-bionika mesterképzésen 7-en kaptak diplomát (ketten kitüntetéssel).

Jog-és Államtudományi Kar

A Deák Ferenc Továbbképző Intézetben 260-an szereztek oklevelet az idei tanévben. Közülük hozzávetőleg 100-an vették át oklevelüket július 16-án.

A Jog-és Államtudományi Kar július 20-án több turnusban tartotta meg a diplomaosztókat és jogászavatókat. A jogász képzésben júniusban záróvizsgát tettek 115-en, így ők jogosultak a jogásszá avatásra. A délelőtti ünnepségeken felül délutánra szervezték azon hallgatóiknak eskütételét is, akik csak postán vehették át diplomájukat.

Az igazságügyi igazgatás alapszakon 60-an végeztek, kifutó képzéseik közül pedig igazgatásszervező (1 fő), nemzetközi igazgatási (5 fő) és EU MA (1 fő) diplomákat adtak át tanulmányaikat befejező hallgatóiknak.

Széchenyi 2020 - Magyarország Kormánya - Európai Unió, Európai Regionális Fejlesztési Alap - Befektetés a Jövőbe