Pizza: Hogyan lett a szegények eledeléből a világ második legjobb étele?

2025.01.11.

A Taste Atlas nemrég közzétette a világ 100 legjobb ételének ranglistáját, amelyben második helyen szerepel egy olasz tésztaféleség. Ez a pizza, ezen belül is a nápolyi pizza. Dr. Szabó József zalaegerszegi alvásterapeuta, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem oktatója egy budapesti pizzaszakács-tanfolyam elvégzése után egy firenzei főzőtanfolyamon is rész vett, és mindeközben olaszul is tanult. Vele beszélgettünk a pizza történetéről.

A teljes cikk a linkre kattintva olvasható el.

zaol.hu – 2025. január 11., szombat | 12:00

Események

05.
2025. ápr.
BTK
Alkalmassági vizsgára felkészítő tanfolyam
Esztergom, Iohanneum 213
24.
2025. ápr.
JAK
ADATNAP 2025
Díszterem
24.
2025. ápr.
JAK
Magyar nyelv és irodalom tavaszi tábor (Gradus ad Facultatem) - 2025
25.
2025. ápr.
BTK
Kafka100
Sophianum 111–112
25.
2025. ápr.
PPKE
Kafka100
Sophianum 111–112
25.
2025. ápr.
BTK
Kert és lelkiség a régi Magyarországon – XVIII. Lelkiségtörténeti Konferencia
Sophianum 108
További események
Széchenyi 2020 - Magyarország Kormánya - Európai Unió, Európai Regionális Fejlesztési Alap - Befektetés a Jövőbe