Felvételizőknek

Kedves Pályaválasztó Diákok!

A pályaválasztás életünk egyik legnagyobb, sokak számára talán egyik legnehezebb döntése. Középiskolás diákként többnyire nem is tudjuk pontosan, hogy egy-egy szakma mit jelent. Mit csinálnak vajon azok, akik éppen egy érdekesnek és vonzónak tűnő szakmát művelik és vajon hogyan jutottak oda? Gyakori tévhit, amikor azt feltételezzük, hogy másoknak egyszerű a választás, csak éppen nekünk nem. Tapasztalataink szerint a legjobb döntésekben is sokszor ott a bizonytalanság, ami csak később, a pályán előre haladva tűnik el.

Amit jó szívvel állítunk, hogy ha a Pázmány mellett döntesz, akkor a biztos jövőt választod. A hozzánk jelentkező diákok elenyészően csekély része marad ki a képzés során. Aki komolyan veszi önmagát és tanulmányai során mindent megtesz azért, hogy célba érjen, nálunk eredményesen megállja a helyét.

Hallgatóinkat szakmák helyett hivatásokra készítjük fel. Így nem csak a diploma megszerzéséhez szükséges szaktudás és tapasztalat lesz a tiéd, hanem egy mindent átfogó szemlélet, egy látásmód, amelyen keresztül mindig helyt fogsz tudni állni, bármerre is sodorjon az élet.

Jelenlegi és már végzett diákjaink példája jól mutatja, hogy a Pázmány által kínált 34 különböző szak milyen sokirányú és komplex képzettséget kínál. A pázmányos diploma hazánkban és a határon túl is komoly értékkel bír. Aki nálunk végez, jó eséllyel számíthat arra, hogy a diplomaszerzést követően – vagy sok esetben már a tanulmányok idején is – rangos munkahelyen próbálhatja ki magát.

Tudjuk, hogy a kereseti lehetőségek már most fontosak számotokra. Már most szeretnétek biztos jövőt választani. Jó hírünk van, hisz a kutatások egyértelműen bizonyítják, hogy a diploma érték. Minél magasabb szintű, annál inkább igaz ez az állítás. Az egyetemről kikerülő hallgatóink kereseti lehetőségei az elmúlt évek során jelentősen emelkedtek, s az egyetemek rangsorában e tekintetben is az élbolyba tartozunk.

Ha nem tudod még, merre is menj, milyen szakot és egyetemet válassz, arra bíztatunk, ismerd meg a Pázmány kínálatát! Nálunk minden szaknak megvan a maga sajátos világa, hangulata. Mivel a hallgatói létszám tekintetében a közepes méretű egyetemek közé tartozunk, így az egyetem alapvetően családias hangulatú, ahol az oktatók többnyire név szerint ismerik tanítványaikat és ahol a kérdésekre, problémákra mindig van idő.

A választható szakjainkról itt és a kari honlapokon - BTK, HTK, ITK és JÁK - egyaránt találsz információkat. Látogasd meg közösségi média felületeinket is: Facebook, Instagram, LinkedIn, YouTube, Blog
Ne feledd: kezedben a jövőd! Ezért válaszd a minőséget, válaszd a Pázmányt!

Íme néhány érv, hogy miért válassz bennünket:

 • Odafigyelünk hallgatóinkra, számunkra ők nem csak Neptun-kódok.
 • A kisebb létszámú szakok miatt személyes, közvetlen légkör a tanórákon.
 • A jogi karunkon alkotmánybírák is lehetnek az oktatóid.
 • A tudományos munkához jól felszerelt kutatólaborok biztosítják a hátteret.
 • Ez lesz életed legjobb döntése, nálunk felkészült oktatói kör és kiváló közösségi élet vár.
 • Jogi karunkon nemcsak a jog, hanem az Igazság is megismerhető.
 • Szerteágazó, nemzetközi kapcsolatokkal rendelkezünk, amelyeknek köszönhetően külföldi tanulmányutakon, ösztöndíjakban, képzésekben vehetsz részt.
 • A tradíciók megőrzése mellett a folyamatos megújulásra törekszünk, a klasszikus tudás és innováció egyaránt fontos számunkra.
 • Odafigyelünk a tehetségre, a kiemelkedő teljesítményeket ösztöndíjakkal támogatjuk.
 • Az egymás iránti tisztelet, a generációkon átívelő szakmai és baráti közösségépítés mindennapjaink része.
 • Kiváló csapat vár Benneteket.
 • A Pázmány ITK jól működő Animátor Közösségének mentorai odafigyelnek a gólyákra, a beilleszkedésben és a tanulásban is segítik őket.
 • Oktatás és kutatás szerves egysége valósul meg.
 • A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Karon családias a hangulat, hozzájárulunk a hallgatók világnézetének formálásához.
 • Nemcsak tudást, hanem lelki hátteret is adunk.
 • A Pázmány Jog- és Államtudományi Karon az oktatók a hallgatókat kollégáknak nevezik.
 • A Pázmány ITK 5. félévének oktatási nyelve az angol, és a teljes MSc képzés ezen a nyelven történik, ezt nyelvoktatással segítjük.
 • A Pázmány Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karon humán tudományok számos területén elmélyítheted tudásodat.

Szeretnél tenni másokért is? Vannak jó ötleteid? A Pázmány EHÖK lehetőséget kínál arra, hogy önmagad egy pezsgő közösség tagjaként kibontakoztasd.Ha a felvételivel kapcsolatban kérdésed van, vagy segítségre van szükséged, akkor keress minket bátran!

Pázmány Péter Katolikus Egyetem: felveteli@ppke.hu

Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar: felveteli@btk.ppke.hu

Hittudományi Kar: felveteli@htk.ppke.hu

Információs Technológiai Kar: felveteli@itk.ppke.hu

Jog- és Államtudományi Kar: felveteli@jak.ppke.huA Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar képzései


A Hittudományi Kar képzései


Az Információs Technológiai és Bionikai Kar képzései


A Jog- és Államtudományi Kar képzései

 

Frissítve: 2021.09.22.

 

x