Köszöntünk a Pázmány Péter Katolikus Egyetem felvételizőknek szóló oldalán, amelyet azért készítettünk, hogy segítségedre legyünk egy olyan nehéz időszakban, mint a pályaválasztás. Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány fontos információt ahhoz, hogy megismerd a Pázmányt és az általunk kínált szakokat.

Jó szívvel állítjuk, hogy ha a Pázmány mellett döntesz, akkor a biztos jövőt választod. Aki komolyan veszi önmagát és tanulmányai során mindent megtesz azért, hogy célba érjen, nálunk eredményesen megállja a helyét. Hallgatóinkat szakmák helyett hivatásokra készítjük fel. Így nem csak a diploma megszerzéséhez szükséges szaktudás és tapasztalat lesz a tiéd, hanem egy mindent átfogó szemlélet, egy látásmód, amelyen keresztül mindig helyt fogsz tudni állni, bármerre is sodorjon az élet.

Jelenlegi és már végzett diákjaink példája jól mutatja, hogy a Pázmány által kínált 34 különböző szak milyen sokirányú és komplex képzettséget ad. A pázmányos diploma hazánkban és a határon túl is komoly értékkel bír: a kutatások egyértelműen bizonyítják, hogy aki nálunk végez, az számíthat arra, hogy a diplomaszerzést követően – vagy sok esetben már a tanulmányok idején is – rangos munkahelyen próbálhatja ki magát. Az egyetemről kikerülő hallgatóink kereseti lehetőségei az elmúlt évek során jelentősen emelkedtek, s az egyetemek rangsorában e tekintetben is az élmezőnybe tartozunk.

Ha fontos számodra, hogy egy stabil, hagyományőrző környezetben, piacképes, megbízható tudást szerezz és egy igazán családias közösségbe szeretnél tartozni, akkor válaszd első helyen a Pázmányt!

A felvételi rendszer változásával kapcsolatos friss információk IDE kattintva érhetők el.Egy friss felmérésben megkérdeztük a gólyákat, ők mit gondolnak, miért érdemes a Pázmányt választani? Íme, néhány válasz:

  • Azért jelentkeztem a Pázmányra, mert egyrészt a testvérem is idejárt, másrészt visszajelzésekből megtudtam, hogy a Pázmány jó egyetem, és nem is csalódtam: szeretem az órákat és a tanárok is szimpatikusak. Rugalmasan és jól be tudtam osztani az órarendemet, szerintem ez is pozitívum.
  • A Pázmányon – azt látom – borzasztó sok lehetőség van megtalálni a nekem tetsző közeget. Túra, irodalmi séta és rengeteg HÖK-ös program. Mindebből abszolút azt érzékelem, hogy van egy elég erős Pázmányos identitás.
  • Nagyon elégedett vagyok a Pázmánnyal: a közösség szuper, a gólyatáborban összekovácsolódtunk. Hogy mit jelent számomra a Pázmány, úgy tudnám megfogalmazni, hogy kiszabadulást vidékről, emellett pedig családias közösséget.
  • A Pázmány számomra családias környezetet, családias hangulatot nyújt. A gólyatáborban mindenki közvetlen volt, nagyon jól éreztem magam. Itt a szakok is kisebb létszámúak más egyetemekhez képest, emiatt a hallgatók jobban össze tudnak kovácsolódni.
  • A Pázmány a tanárok szempontjából még túl is teljesítette az elvárásaimat. Lenyűgöző számomra, mekkora tudása van az oktatóimnak.
  • Azt gondolom, az ember büszke lehet arra, hogy ő Pázmányos. Tehát, ha utólag visszagondolok az egyetemi éveimre, akkor biztosan jó érzéssel tölt majd el, hogy itt, a Pázmányon tanultam.
  • Itt, a Pázmányon mindenki segít mindenkinek. A légkör nagyon családias és szeretettel teli. Az emberek nyitottak, kedvesek és segítőkészek – ez jelenti számomra a Pázmányos identitást.
  • A Pázmány számomra reményt ad, és ösztönöz arra, hogy tanuljak. Mert nagyon sok tanár, teljesen beleéli magát abba, amit tanít. És annyira jó ezt látni – órákon van, hogy csak bámulok, és azt gondolom, ezt én is tudni akarom, ez nagyon király.

Ne feledd: kezedben a jövőd! Ezért válaszd a minőséget, válaszd a Pázmányt!A Pázmány Péter Katolikus Egyetem képzési kínálata:

Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar (BTK)


Hittudományi Kar (HTK)

 
Információs Technológiai és Bionikai Kar (ITK)


Jog- és Államtudományi Kar (JÁK)Ha a felvételivel kapcsolatban kérdésed van, vagy segítségre van szükséged, akkor keress minket bátran!

Pázmány Péter Katolikus Egyetem: felveteli@ppke.hu;
Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar: felveteli@btk.ppke.hu;
Hittudományi Kar: felveteli@htk.ppke.hu;
Információs Technológiai és Bionikai Kar: felveteli@itk.ppke.hu;
Jog- és Államtudományi Kar: felveteli@jak.ppke.hu.

Látogasd meg közösségi média felületeinket is: Facebook, Instagram, LinkedIn, YouTube, Blog.

 

Tájékoztatás a fogyatékosság igazolásáról